Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські найманці вже у Венесуелі

Імперія «Совок» 3456 переглядів

Опубліковано - 26.01.2019 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Ніколас Мадуро (ліворуч) на зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, грудень 2018 року
Ніколас Мадуро (ліворуч) на зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, грудень 2018 року
Співробітники приватної військової компанії, ймовірно, групи «Вагнер», приїздили до Венесуели протягом останніх днів, щоб посилити охорону президента країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на власні джерела, наближені до найманців.

Цього тижня Росія висловила свою підтримку соціалістичному режиму Мадуро, проти влади якого протестують у Венесуелі.

Журналісти наводять слова Євгена Шабаєва, лідера місцевого підрозділу парамілітарного угруповання «Казаки», пов’язаного з російськими найманцями – за його даними, їхня кількість у Венесуелі може сягати 400. Втім, інші джерела говорять про менші групи.

Речник президента Росії Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков заявив Reuters, що не має інформації про російських військових найманців у латиноамериканській країні.

За словами Шабаєва, задача найманців у Венесуелі – охороняти Мадуро від ймовірних спроб представників опозиційних сил його затримати.

«Наші люди тут безпосередньо для його захисту», – цитує його інформаційне агентство.

Один зі співрозмовників видання, наближений до приватної військової компанії «Вагнер», на умовах анонімності повідомив, що найманці вперше приїхали до країни перед виборами президента у травні 2018 року, але ще одна група прибула «нещодавно». Він також підтвердив, що це пов’язано з охороною Мадуро.

ПВК «Вагнер» пов’язують із наближеним до Путіна мільярдером Євгєнієм Пригожиним.

Росія і Туреччина напередодні висловили свою підтримку Ніколасу Мадуро.

16 січня парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором влади в країні. 23 січня лідер Національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов’язків президента Венесуели.

Увечері 23 січня протести проти Мадуро підтримали політики Євросоюзу: Верховна представниця ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні і президент Європейської ради Дональд Туск.

Напередодні про свою підтримку лідеру опозиції Хуану Гуайдо заявив президент США Дональд Трамп.​

10 січня Ніколас Мадуро в черговий раз вступив на посаду президента Венесуели. Нинішній президентський термін має тривати до 2025 року. Він обіймав посаду президента Венесуели з 2013 року після смерті Уго Чавеса.

У 2018 році економічне становище Венесуели продовжувало погіршуватися: показник інфляції в країні перевищив позначку одного мільйона відсотків за рік. У більшості міст спостерігається нестача товарів повсякденного користування, мільйони людей емігрували з країни в пошуках роботи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.