Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН

Світ навколо нас 3513 переглядів

Опубліковано - 29.01.2019 10:18 | Всі новини | Версія для друку

Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН
Війна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН
Про це Яцек Чапутович заявив після зустрічі з представниками Бельгії й Німеччини, які з 1 січня стали непостійними членами Ради безпеки ООН.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив сподівання, що «українське питання» залишатиметься у центрі уваги Ради безпеки ООН протягом 2019-го. Про це він заявив 28 січня у Брюсселі після зустрічі з представниками Бельгії й Німеччини, які з 1 січня цього року стали непостійними членами Ради безпеки ООН.

Як повідомляє брюссельський кореспондент Радіо Свобода, голова польського зовнішньополітичного відомства, зокрема, звертає увагу на зусилля його країни у травні минулого року «домогтися ініціатив, що допомогли б у розв’язанні цього конфлікту». Насамперед, йдеться про розміщення миротворців на Донбасі та призначення спеціального посланця генерального секретаря ООН із питань України.

«Ми обговорювали це протягом минулого року. Я сподіваюся, що ситуація в Україні й далі буде одним із центральних пунктів у ООН. Особливо, з огляду на наближення засідання Генеральної асамблеї ООН, де ми обговорюватимемо ситуацію в окупованих територіях України», – заявив Чапутович.

Польща на початку минулого року також стала непостійним членом Радбезу ООН, місії, розрахованій на два роки, протягом яких вона бере участь в обговореннях та ухваленні рішень щодо найважливіших питань світової безпеки.

Рада безпеки ООН є одним з вищих органів, що діють при Організації Об’єднаних Націй. Головна місія Радбезу полягає у зусиллях для підтримки й збереження миру. До його складу входять п’ять постійних членів: Китай, Росія, Франція, США та Велика Британія, а також 10 непостійних членів, які обираються на 2-річний термін.

РБ ООН вирішує найважливіші справи, пов’язані з миром у світі, але на практиці дії ООН є дуже обмеженими. Більшість резолюцій мають характер закликів поважати міжнародний порядок, а найсуперечливіші проблеми миру часто блокуються постійними членами РБ ООН, що мають право вето.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.