Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін похвалився модифікованим совковим бомбардувальником

Імперія «Совок» 3310 переглядів

Опубліковано - 12.02.2019 21:06 | Всі новини | Версія для друку

Путін похвалився модифікованим совковим бомбардувальником
Путін похвалився модифікованим совковим бомбардувальником
Президент РФ Владімір Путін заявив, що на Казанському авіаційному заводі реалізований проект з доопрацювання надзвукового ракетоносця Ту-160 для Міноборони Росії, і вважає за необхідне створити цивільний надзвуковий літак.

Про це він розповів у вівторок на зустрічі з представниками громадськості, передає російський "Інтерфакс".

"Ми зараз в Казані реалізували блискучий проект: фактично створили нову машину Ту-160 для збройних сил - надзвуковий бойової ракетоносець. І не тільки сам носій, але і зброю до нього допрацювали. Працює все як годинник", - сказав Путін.

При цьому підкреслив необхідність створення подібного цивільного літака.

"Чому не створити і надзвуковий пасажирський літак?" - додав він.

У виданні відзначили, що в кінці січня минулого року Путін вже висловлювався за створення цивільної версії надзвукового літака на базі Ту-160.

Раніше в Росії здійснили випробувальний запуск ракети комплексу "Авангард", оснащеної гіперзвуковим крилатим бойовим блоком.

У грудні минулого року президент РФ Владімір Путін заявив, що Росія має новітню зброю, аналогів якого немає в світі, і яке змусить задуматися тих, хто "звик до мілітаристської риторики".

Від "Аратти":Ту-160 — надзвуковий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець із змінною стрілоподібністю крила було створено на початку 80-х років минулого століття і поставлено на озброєння у 1987 р. Від першого зразка, що цікаво, цей літак був надзвуковим. За 32 роки було створено 7 модифікацій літака. Ту-160 - носій ядерної зброї.

До речі, в СРСР наприкінці 60-х вже створювася надзвуковий цивільний літак Ту-144. Однак, через технічні проблеми його швидко зняли з експлуатації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.