Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС вимагає від Росії припинити фінансову і військову підтримку бойовиків на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 2910 переглядів

Опубліковано - 14.02.2019 18:48 | Всі новини | Версія для друку

ЄС вимагає від Росії припинити фінансову і військову підтримку бойовиків на Донбасі
ЄС вимагає від Росії припинити фінансову і військову підтримку бойовиків на Донбасі
В Європейському Союзі залишаються глибоко занепокоєними інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу на Донбасі й вимагають від РФ припинити забезпечувати бойовиків.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знову закликаємо Росію негайно припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову і військову підтримку збройним формуванням, і ми залишаємося глибоко занепокоєними інформацією про присутність російської військової техніки і особового складу в районах, які контролюються підтримуваними Росією збройними формуваннями", - зазначається у заяві.

В ЄС також вчергове закликали сторони до негайного та повного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей з метою досягнення стійкого політичного врегулювання конфлікту відповідно до принципів та зобов’язань ОБСЄ.

“Ми закликаємо Росію повністю взяти на себе відповідальність у цьому плані та використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, щоб повністю виконати Мінські зобов’язання. Повага до цих принципів та зобов’язань має бути відновлена", - наголосили в ЄС.

Також підкреслюється, що тривалість економічних санкцій проти Росії пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей.

Як повідомлялося раніше, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ неодноразово фіксувала присутність на окупованому Донбасі сучасних зразків російської військової техніки, що лише нещодавно надійшли в ЗС РФ. З останніх випадків - 10 лютого безпілотник СММ виявив сучасний російський комплекс радіорозвідки "ТОРН" на шасі вантажівки (КамАЗ), який стояв поблизу житлового будинку в Новогригорівці. Цей комплекс проходить випробування в ЗС РФ, в Україну не постачався.

Від "Аратти": вже давно відомо, що "бойовики" - це військослужбовці-контрактники 1-го і 2-го армійських корпусів 8-ї армії Південного оперативного колмандування РФ. Відповідно до цього, саме оперативне командування постачає російським військовим частинам озброєння і боєприпаси. Відповідно до чинного законодавства РФ, у військових частинах російської армії, які виконують задачі за межами РФ дозвволяється служба іноземців, які уклали контракт з МО РФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.