Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: загострення триває

Війна з Росією (АТО) 3407 переглядів

Опубліковано - 20.02.2019 23:16 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: загострення триває
Ситуація на фронті: загострення триває
Порівняно з минулою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 16 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 15 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Загалом під час обстрілів позицій наших військ ворог витратив 387 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник п’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

поблизу населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з тимчасово окупованого села БЕЗІМЕННЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм;

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого села ПАТРІОТИЧНЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм і, вдруге, з тимчасово окупованого населеного пункту УЖІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту ГНУТОВЕ, з території тимчасово окупованого села ЗАЇЧЕНКО – двічі, з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог 11 разів обстріляв українських захисників:

в районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, перший обстріл з території тимчасово окупованого населеного пункту ГОЛУБІВСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, другий, з території тимчасово окупованого населеного пункту ГОЛУБІВКА – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм, третій, з тимчасово окупованого населеного пункту КАДІЇВКА – з мінометів калібру 120 мм і четвертий, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – мінометів калібру 82 мм;

в районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з території тимчасово окупованого міста ПЕРВОМАЙСЬК – один обстріл із мінометів калібру 82 мм, другий – із зенітної установки ЗУ-23-2, і третій, з тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5 – зі станкових гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

поблизу села КАТЕРИНІВКА, з території тимчасово окупованого населеного пункту МОЛОДІЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів;

в районі населеного пункту НОВОЗВАНІВКА, з території тимчасово окупованого населеного пункту КАЛИНОВЕ – двічі з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів;

біля селища міського типу ЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ЛОГВИНОВЕ – з мінометів калібру 82 мм, бойової машини піхоти БМП-1, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Знаходячись на виносній позиції, військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади старший солдат Володимир МАГУР та солдат Іван КОЛОМІЄЦЬ спостерігали за ворогом, який з настанням сутінок під прикриттям вогню з гранатометів і великокаліберних кулеметів намагався наблизитися до наших позицій. Своєчасно виявивши просування противника, наші військовослужбовці щільним вогнем змусили його відступити. Під час відступу ворог застосував гранатомет, в результаті чого Володимир МАГУР та Іван КОЛОМІЄЦЬ були поранені. Їм своєчасно було надано першу медичну допомогу та доставлено до медичного закладу. Життя мужніх воїнів поза загрозою. Обох військовослужбовців буде подано до нагородження.

Другий день поспіль ворог інтенсивно застосовує проти наших військ артилерію калібру 122 мм.

Під прикриттям артилерії у смузі оборони 79-ї окремої десантно-штурмової бригади противник намагався покращити своє тактичне положення. Сміливими та рішучими діями наших військовослужбовців ворог був зупинений. Під час розриву 122-міліметрового снаряду отримав поранення солдат Євген ІВАНЯК. Одразу ж після поранення він отримав допомогу. Зараз життю солдата ніщо не загрожує. За мужні дії та звитягу солдат ІВАНЯК Євген Володимирович поданий до нагородження.

За даними розвідки, протягом минулої доби трьох окупантів знищено та ще трьох поранено.

Також, за уточненими даними Української сторони СЦКК, стало відомо, що 18 лютого 2019 року, близько 07:34, з боку збройних формувань Російської Федерації із застосуванням артилерії калібру 122 мм (чотири постріли) з напрямку населеного пункту КАЧКАРСЬКЕ було здійснено обстріл села ВОДЯНЕ.

Українською стороною СЦКК виявлено руйнування труби водогону, зовнішньої стіни житлового будинку та колодязю Постраждалих серед цивільного населення немає.

У період з 00.00 до 18.00 поточної доби противник дев’ять разів обстріляв позиції наших військ, із них вісім разів – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями з витратою 101 міна калібрів 120 і 82 мм.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти:

двічі, з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

двічі, з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села ВОДЯНЕ;

з мінометів калібру 120 мм – біля селища ШИРОКИНЕ;

в районі міста МАР’ЇНКА вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено три обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – поблизу села КАТЕРИНІВКА;

двічі, з мінометів 120-го та 82-го калібру, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Один військовослужбовець Об’єднаних сил поранений.

Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, відповіли противнику зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами.

Втрати противника уточнюються.

Об’єднані сили надійно стримують ворога на лінії зіткнення. На всі обстріли з боку противника задля збереження життя військовослужбовців та мирного населення наші захисники відповідають адекватно.

Радіотехнічними та радіоелектронними засобами Об’єднаних сил 5 разів виявлено та придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, включені до складу сил та засобів Об’єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається під контролем. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 803 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено чотирьох громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

Підрозділами Національної поліції на стаціонарних та мобільних блокпостах розкрито 34 злочини, у тому числі шість фактів незаконного зберігання зброї та боєприпасів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло майже 35 тисяч осіб та чотири тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 15-ти особам.

Сума контрабанди протягом минулої доби, яка була виявлена представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил склала близько 110 тисяч гривень.

О 10:40 на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» співробітниками Державної фіскальної служби виявлено товару на суму 96 840 гривень.

О 14:50 на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Майорське співробітниками ДФС виявлено та вилучено товару на суму 13 113 гривень.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та іншу гуманітарну допомогу мешканцям населеного пункту МИРОНІВСЬКИЙ. У місті МАРІУПОЛЬ надано благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам. У населеному пункті ТРОЇЦЬКЕ забезпечено проведення ремонтних робіт з відновлення електропостачання. У населеному пункті ТОШКІВКА проведено заняття з протимінної безпеки у місцевій школі.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.