Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Простотуристи. Розслідувачі оприлюднили деталі біографії третього підозрюваного в замаху на Скрипалів

Світ навколо нас 3438 переглядів

Опубліковано - 22.02.2019 11:32 | Всі новини | Версія для друку

Простотуристи. Розслідувачі оприлюднили деталі біографії третього підозрюваного в замаху на Скрипалів
Простотуристи. Розслідувачі оприлюднили деталі біографії третього підозрюваного в замаху на Скрипалів
Російське видання The Insider і розслідувальна група Bellingcat опублікували деталі з біографії третього підозрюваного в замаху на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочку Юлію.

Йдеться про ймовірного співробітника військової розвідки Росії Дениса Сергеєва (агентурне ім’я Сергій Федотов).

Як з’ясували журналісти, Сергеєв виріс у казахстанському Ушаралі. У 1990-му році він закінчив Єкатеринбурзьке суворовське військове училище, після чого продовжив військову кар’єру у ВДВ. У 1999 році Сергеєв брав участь у бою в Дагестані, був поранений і представлений до державної нагороди.

На початку 2000-х Сергеєв, за даними розслідувачів, переїхав до Москви, де вступив до Військової академії, яка готує співробітників військової розвідки.

За даними The Insider, крім отруєння Скрипалів і болгарського підприємця Еміліана Ґебрева, Сергеєв міг брати участь ще в декількох операціях Росії за кордоном. Зокрема, він був у Каталонії безпосередньо перед референдумом про відокремлення від Іспанії і в Британії перед референдумом про Brexit.

Підтвердити його прямий зв’язок з цими подіями журналістам не вдалося. Однак вони з’ясували, що Сергеєв був знайомий зі співробітником військової розвідки, який, імовірно, брав участь у підготовці перевороту в Чорногорії.

Ще один знайомий Сергеєва – теж співробітник військової розвідки Росії – регулярно літав у Краснодар одними рейсами з найманцями з ПВК «Вагнера». У Краснодарі, як зазначає The Insider, імовірно, розташована база ПВК.

Журналісти також дізналися про поїздки самого Сергеєва в Таджикистан у 2013 році, в Чехію в 2014 році і в Туреччину в 2015 році. Експерт, з яким поспілкувалися Bellingcat і The Insider, припустив, що ці поїздки можуть бути пов’язані з угодами про продаж зброї до Сирії. Підтвердження цієї версії немає. Видання The Insider пообіцяло опублікувати подробиці в наступних частинах спільного розслідування з Bellingcat.

Про те, що в справі замаху на Сергія Скрипаля і його дочку в британському Солсбері є третій підозрюваний під агентурним ім’ям Сергій Федотов, стало відомо на початку лютого. До цього ЗМІ писали тільки про Олександра Мішкіна й Анатолія Чепігу.

За версією британського слідства, саме ці двоє за завданням Москви застосували у Британії розроблену в Росії бойову отруту «Новачок». Москва звинувачення відкидає.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.