Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: сьогодні росіяни активізувалися

Війна з Росією (АТО) 3670 переглядів

Опубліковано - 22.04.2019 20:25 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: сьогодні росіяни активізувалися
Ситуація на фронті: сьогодні росіяни активізувалися
Упродовж доби 21 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник двічі порушив режим припинення вогню.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту КАТЕРИНІВКА з автоматичних станкових гранатометів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї. Вогонь противник вів з території населеного пункту САДОВИЙ.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. На ворожу провокацію підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь.

З метою зайняття більш вигідного для себе тактичного положення в районі села КАТЕРИНІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї намагався переміститися в смугу забезпечення.

Старший розвідник-радіотелефоніст розвідувального взводу солдат Євгеній Грищук, який в цей час знаходився на спостережному посту, вчасно помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник посилив обстріл спостережного поста, відкривши вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Під час зміни позиції Євген отримав поранення від снайперської кулі.

Пораненому розвіднику була надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За проявлену хоробрість солдат Євгеній Грищук буде представлений до нагородження.

За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще трьох загарбників – поранено.

21 квітня противник також обстріляв позицій наших захисників в районі ділянки розведення сил і засобів сторін неподалік селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА. Обстріл було здійснено з району села МИКОЛАЇВКА із застосуванням стрілецької зброї. Вогонь у відповідь не відкривався.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил спроба противника була припинена.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 11 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, з них двічі – із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння – мінометів калібру 82 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли позиції Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту МАР’ЇНКА;

з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населеного пункту АВДІЇВКА.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників:

з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА;

тричі – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля передмістя ПОПАСНА;

двічі – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї – поблизу населеного пункту КАТЕРИНІВКА;

двічі – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села ЗОЛОТЕ-4.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та один український захисник отримав поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

З метою виходу в фланг взводного опорного пункту окремої механізованої бригади в районі населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА, група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення.

Навідник-оператор солдат Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу.

Прикриваючи відхід піхоти, противник розпочав обстріл наших позицій з мінометів калібру 82 мм.

Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції Олександра, завдавши йому поранень, не сумісних з життям.

За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно).

З ранку поточної доби з метою охоплення нашого опорного пункту районі села КАТЕРИНІВКА, противник під прикриттям стрілецької зброї здійснив спробу зайняти більш вигідне тактичне положення.

Розвідник-кулеметник розвідвзводу старший солдат Олексій Гончаров в цей час знаходився на спостережному посту, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Для прикриття відступу противник посилив обстріл спостережного поста з автоматичних станкових гранатометів та снайперської зброї.

Одна з снайперських куль поранила Олексія. Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає.

За проявлену відвагу старший солдат Олексій Гончаров буде представлений до нагородження.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах та на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 350 адміністративних правопорушень. За результатами фільтраційних заходів затримано та доставлено до слідчих органів дві особи, які підозрюються в участі у складі збройних формувань Російської Федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 21 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 21 злочин.

21 квітня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 14 тисяч осіб та понад дві тисячі транспортних засобів, водночас понад 12 тисяч осіб і близько 1,8 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 10 особам.

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму понад 88 тисяч гривень.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.