Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представник ЄС про розпуск Ради: підтримаємо, якщо це відповідатиме волі народу і Конституції

Політика 3320 переглядів

Опубліковано - 20.05.2019 20:07 | Всі новини | Версія для друку

Віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович
Віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович
Європейський союз підтримає рішення про розпуск Верховної Ради, якщо воно відображатиме волю українського народу й узгоджуватиметься з Конституцією України, заявив віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович.

«Для ЄС важливо, щоб високоякісна демократична поведінка, яка була продемонстрована під час перебігу виборчої кампанії і за підсумками президентських виборів, була дотримана і в цей момент», – сказав Шефчович, який очолював делегацію ЄС на інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського.

Під час інавгураційної промови 20 травня Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду.

Минулого тижня голова Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив на засіданні парламенту про припинення діяльності коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» і закликав представників усіх фракцій і груп почати консультації із формування нової.

Спікер оголосив про це після того, як голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак оголосив про вихід цієї сили з коаліції, сформованої в 2014 році.

За українським законодавством, після оголошення про припинення діяльності коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі якщо її не створять, президент може оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори. Однак за півроку до припинення повноважень Верховної Ради розпускати парламент не можна.

Чергові вибори парламенту заплановані на 27 жовтня 2019 року.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.