Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німеччина і Франція хочуть підтримати Зеленського

Світ навколо нас 3499 переглядів

Опубліковано - 30.05.2019 17:40 | Всі новини | Версія для друку

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас
Німеччина і Франція не згортають свою діяльність для України, заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас перед візитом до Києва. За його словами, країни хочуть підтримати президента Володимира Зеленського.

Берлін і Париж хочуть допомогти президенту України Володимиру Зеленському реалізувати сподівання українців на мир і реформи. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) перед візитом до Києва в середу, 30 травня. Маас відвідає Україну разом зі своїм французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном.

Маас зазначив, що для нього важливо відвідати Київ разом із Ле Дріаном одразу після інавгурації президента Зеленського, "щоб показати: Німеччина і Франція не згортають свою діяльність для України, а цілком навпаки".

"Люди в Україні пов’язують великі надії з обранням нового президента. Ми хочемо запропонувати президенту Зеленському підтримку для того, щоб реалізувати ці надії. Для цього необхідні подальші реформи, особливо у сфері боротьби з корупцією", - цитує міністра прес-служба

Водночас люди на Сході Україні сподіваються нарешті досягти миру, констатував Маас. Динаміка, яка походить від останніх президентських виборів, дає шанс подолати застій і врешті-решт втілити мирний план, зафіксований у мінських угодах, сподівається міністр.

"Німеччина та Франція хочуть у міру спромоги допомогти. Від Росії ми теж вимагатимемо конструктивних внесків у це", - пообіцяв німецький топ-дипломат.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що найближчим часом має намір організувати переговори щодо конфлікту на Донбасі на рівні глав держав у "нормандському форматі".

Нагадаємо, що в своїй інавгураційній промові Володимир Зеленський обіцяв завершити війну на Донбасі. Він заявив, що Україна готова до діалогу, але першим кроком для цього буде повернення всіх українських полонених.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.