Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Криза в Молдові. США, ЄС, Росія підтримали новий уряд Молдови, в опозиції –олігарх

Світ навколо нас 3395 переглядів

Опубліковано - 11.06.2019 09:35 | Всі новини | Версія для друку

Криза в Молдові. США, ЄС, Росія підтримали новий уряд Молдови, в опозиції –олігарх
Криза в Молдові. США, ЄС, Росія підтримали новий уряд Молдови, в опозиції –олігарх
Політичне протистояння в Молдові, що тривало з часу лютневих парламентських виборів, розгорнулось з новою силою цими вихідними.

На вихідних лідери проєвропейського блоку ACUM, який отримав 26 місць з 101 на виборах, та проросійськи налаштованої Соціалістичної партії, що отримала 35 місць, домовились про формування уряду. В опозиції опинився олігарх Владімір Плахотнюк, партія якого отримала 30 місць в парламенті.

"Молдова має новий уряд, прем’єр-міністра Санду, міністра закордонних справ Попеску за підтримки президента соціаліста Додона ... Олігарх країни та головний політичний ляльковод – в опозиції", - написав у Twitter Дослідник Carnegie Endowement Балаш Ярабік.

Як Європейський Союз, НАТО, США так і Росія підтримали коаліційний уряд Молдови. Плахотнюк же відмовився визнавати новий уряд і наполягає, що Павєл Філіп, який очолював уряд до виборів, має залишатись на керівній посаді.

Конституційний суд країни прийняв рішення про те, що при формуванні коаліційного уряду політики пропустили кінцевий строк і оголосив необхідність провести дочасні вибори. Санду і Додон відкинули вирок суду, звинувативши його у політичні заангажованості.

В понеділок два уряди Молдови провели одночасні засідання кабінетів і звинуватили один одного у спробах узурпації уряду.

Хоча Санду та Додон опинились по один бік в цьому політичному протистоянні, їх політичні платформи докорінно відрізняються. Санду виступає за європейську інтеграцію країни, а Додон стоїть на проросійських позиціях, що може створити складнощі для подальшої діяльності уряду і визначення позиції з таких суперечливих питань, як, наприклад, статус Придністров’я.

Сполучені Штати, ЄС та НАТО привітали формування нового уряду і закликали обидві сторони виявляти стриманість.

Всі партії Молдови мають "виказати стриманість і узгодити шлях вперед через політичний діалог", - йдеться у заяві Державного департаменту США.

"Вибори 24 лютого були конкурентними і були проведені з повагою до основоположних прав. Волю народу Молдови, як її виявлено в цих виборах, потрібно поважати без втручань", - йдеться у заяві.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.