Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


РФ - головна перешкода для втілення мінських домовленностей

Війна з Росією (АТО) 3199 переглядів

Опубліковано - 19.06.2019 12:01 | Всі новини | Версія для друку

РФ - головна перешкода для втілення мінських домовленностей
РФ - головна перешкода для втілення мінських домовленностей
Росія продовжує “підтримувати свої маріонеткові режими”, вважає Курт Волкер. Україна ж робить для втілення мінських домовленостей все, що в її силах, заявив спецпредставник Державного департаменту США.

Росія залишається "основною перешкодою на шляху до втілення мінських домовленостей" для врегулювання конфлікту на Сході України. Про це спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, виступаючи в Комітеті з міжнародних відносин Сенату Сполучених Штатів Америки у вівторок, 18 червня. Водночас Україна зробила все, що в її силах для втілення мінських домовленостей, зазначив він.

За словами спецпредставника Держдепу США, російська сторона "продовжує підтримувати свої маріонеткові режими" так звані "ДНР" і "ЛНР", а недавнє провокативне рішення Москви видавати паспорти РФ українським громадянам, які проживають на території Донбасу, є ще однією перешкодою на шляху до виконання мінських угод, додав Волкер.

Також Волкер зазначив, що Вашингтон підтримує діяльність Німеччини та Франції в "нормандському форматі", а також роботу Організації з безпеки і співробітництва в Європі в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Обрання Володимира Зеленського президентом України створює гарну можливість активізувати спроби з припинення конфлікту, який триває вже п’ять років, заявив Волкер. І Вашингтон, за словами Волкера, вже закливав Москву скористатися цим шансом. Першим кроком для РФ могло б стати звільнення кораблів українських ВМС і їх екіпажів, які були затримані Росією в ході інциденту в Керченській протоці минулої осені, вважає спецпредставник Держдепу США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.