Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НАТО узгодили реакцію на вихід РФ з ракетного договору

Світ навколо нас 3477 переглядів

Опубліковано - 27.06.2019 13:58 | Всі новини | Версія для друку

У НАТО узгодили реакцію на вихід РФ з ракетного договору
У НАТО узгодили реакцію на вихід РФ з ракетного договору
Міністри оборони країн-членів НАТО узгодили різні політичні та військові заходи для посилення оборони проти нової російської ракетної системи.

Міністри оборони країн-членів Північноатлантичного альянсу (НАТО) на зустрічі у Брюсселі в середу, 26 червня, домовилися про пакет різних заходів з метою зміцнення оборони проти нової російської ракетної системи. В Альянсі наголосили, що Москва до 2 серпня ще може врятувати Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД), повернувшись до дотримання його умов, однак НАТО готується до того, що угода втратить чинність.

"Ми домовилися про широкий спектр заходів: політичні та військові заходи, навчання, розвиток протиракетної оборони, звичайних та інших озброєнь", - заявив за підсумками зустрічі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, цитує агентство AFP. За його словами, деякі з цих заходів будуть довгостроковими, а інші можна буде реалізувати в короткий термін. Також НАТО має намір зосередитися на розвідці та спостереженні.

Водночас Столтенберг запевнив, що НАТО не відповідатиме дзеркально на дії Росії. Також Альянс не має наміру розміщувати нові ядерні ракети в Європі. За словами генсека, мета НАТО - забезпечити надійне стримування без нової гонки озброєнь.

Тим часом у Москві заявили, що уважно стежать за реакцією НАТО. "Ми готові до всіх варіантів", - сказав заступник міністра закордонних справ Росії Сєргєй Рябков, цитує агентство dpa з посиланням на ТАСС. За його словами, відповідальність за погіршення військових і політичних відносин "безумовно лежить на США та їхніх союзниках".

Історія ракетного договору

Нагадаємо, 1 лютого держсекретар США Майкл Помпео оголосив про призупинення участі США у ДРСМД. Наступного дня президент РФ Владімір Путін теж заявив, що його країна призупинить участь у договорі. США та союзники в НАТО закидали Москві порушення договору, зокрема, через виробництво Росією ракети SSC-8 . Москва заперечує порушення умов договору.

До підписання ДРСМД у 1987 році Північноатлантичний альянс розміщував ракети в Європі у відповідь на загрозу застосування ракет з боку СРСР. Ракети середньої дальності вважаються найбільш небезпечними, оскільки здатні досягати цілей упродовж декількох хвилин і не залишають супротивникові шансів підготуватися до удару й відбити його.

Цей договір був підписаний генеральним секретарем ЦК КПРС Міхаїлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.