Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський і Туск побували біля Станиці Луганської

Війна з Росією (АТО) 2966 переглядів

Опубліковано - 8.07.2019 11:05 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський і Туск побували біля Станиці Луганської
Зеленський і Туск побували біля Станиці Луганської
7 липня президент України Володимир Зеленський та президент Європейської ради Дональд Туск побували у Станиці Луганській і пройшли пів кілометра далі нульової позиції українських військ.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Зеленський і Туск Разом пройшли крайній пункт ЗСУ і дійшли до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування.

Президент України сказав, що для відновлення моста, необхідно відсунути укріплення іншої сторони: "Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо".

"Зради нема"

Також Володимир Зеленський і Дональд Туск відвідали спостережний пункт 8-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади.

"Війська всі розведені. Командири готові. "Зради" жодної нема", - заявив начальник Генштабу Руслан Хомчак президенту.

Голова держави оглянув позиції українських військових, перенесені в результаті розведення сил.

Від початку доби на Донбасі двоє українських військових отримали бойові травми. Бойовики 12 разів обстріляли українських військових, заявили у штабі ООС. Бойовики звинувачують в обстрілах українських військових.

Як відводили війська біля Станиці Луганської?

30 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про завершення розведення сил обох сторін у Станиці Луганській та демонтаж укріплених позицій.

В ОБСЄ кажуть, що кілька днів спостерігали і зафіксували, як обидві сторони звільнили території в зоні розведення, а також почали розбирати фортифікаційні споруди, проводити роботи з розмінування.

Процес розведення військ біля Станиці Луганської міг розпочатися і раніше - перші домовленості про це були досягнуті ще у 2016 році.

Однак, за умовами, було необхідно, щоб режим тиші у цьому районі протримався щонайменше тиждень.

Жодного разу такого не траплялося - загалом було зірвано близько 80 спроб розвести війська. У цих зривах сторони регулярно звинувачували одна одну.

Нещодавно колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв’ю ВВС News Україна критикував дії Володимира Зеленського, заявивши, що для президента "загроза від РФ відходить на другий план".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.