Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель і Зеленський обговорили розведення сил на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 3080 переглядів

Опубліковано - 17.07.2019 10:58 | Всі новини | Версія для друку

Меркель і Зеленський обговорили розведення сил на Донбасі
Меркель і Зеленський обговорили розведення сил на Донбасі
Німецька канцлерка та український президент провели телефонну розмову щодо ситуації на Донбасі. Анґела Меркель та Володимир Зеленський наголосили на важливості обміну заручниками і полоненими.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) у вівторок, 16 липня, провела телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським щодо конфлікту на Сході України. Основною темою перемовин стала ситуація в регіоні після "нещодавнього прогресу в розведенні військ", заявив речник німецької канцлерки Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

"Співрозмовники висловили сподівання, що воно (розведення військ - Ред.) продовжуватиметься", - цитує Зайберта агенція dpa. За його словами, обидві сторони підтвердили необхідність повного виконання мінських домовленостей, "також щодо обміну ув’язненими".

У свою чергу, прес-служба українського президента повідомила, що Меркель та Зеленський "обговорили шляхи подальшої активізації мирного врегулювання ситуації на Донбасі". "Було позитивно відзначено результати нещодавньої зустрічі дипломатичних радників у "нормандському форматі" в Парижі, що має надати поштовх діяльності тристоронньої контактної групи", - зазначається у повідомленні.

Лідери ФРН та України наголосили на необхідності досягнення найближчим часом прогресу в звільненні українських заручників і політв’язнів, а також завершенні процесу розведення сил у Станиці Луганській. Крім того, як повідомляється, Зеленський і Меркель обговорили питання подальшого забезпечення транзиту газу територією України та перспективи реалізації двосторонніх інвестиційних проектів.

Нагадаємо, раніше цього дня заступник глави офісу президента України Вадим Пристайко повідомив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату", яка відбулася минулого тижня в Парижі, досягнуто домовленості про обмін "певної кількості" полонених упродовж місяця.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.