Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росіяни обстріляли БПЛА СММ ОБСЄ

Війна з Росією (АТО) 3167 переглядів

Опубліковано - 30.07.2019 14:20 | Всі новини | Версія для друку

Росіяни обстріляли БПЛА СММ ОБСЄ
Росіяни обстріляли БПЛА СММ ОБСЄ
Бойовики російських окупаційних військ поцілили 28 липня зі стрілецької зброї в безпілотний літальний апарат малого радіуса дії СММ ОБСЄ поблизу Первомайська на окупованій Луганщині.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, опублікованому на сайті Організації.

"28 липня, керуючи польотом міні-БПЛА над західно-північно-західною околицею н. п. Первомайськ (непідконтрольний урядові, 58 км на захід від Луганська), спостерігачі чули 13 пострілів зі стрілецької зброї приблизно за 2 км на захід. За їхньою оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА", - йдеться у звіті.

Команді СММ вдалося благополучно приземлити БПЛА, однак, спостерігачі констатували, що апарат було пошкоджено: зламане кріплення камери, пробоїна в корпусі та відсутні пропелери.

За оцінкою, пошкодження були спричинені вогнем зі стрілецької зброї.

Поруч з цим, протягом вихідних зафіксовані інші перешкоди стосовно безпілотників ОБСЄ на окупованих територіях.

Так, 27 липня, здійснюючи політ поблизу н. п. Пікузи (кол. Комінтернове; непідконтрольний урядові, 23 км на північний схід від Маріуполя), БПЛА СММ середнього радіуса зазнавав дії перешкод сигналу GPS (за оцінкою, ймовірно внаслідок глушіння).

Крім того, 28 липня, здійснюючи політ поблизу н. п. Зернове (непідконтрольний урядові, 33 км на південь від Донецька), БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавав дії перешкод сигналу GPS (за оцінкою, ймовірно внаслідок глушіння).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.