Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мінфін оприлюднив суми погашення зобов’язань України

Економіка 3672 перегляди

Опубліковано - 5.08.2019 19:27 | Всі новини | Версія для друку

Мінфін оприлюднив суми погашення зобов’язань України
Мінфін оприлюднив суми погашення зобов’язань України
За прогнозом Міністерства фінансів, на погашення та обслуговування внутрішнього та зовнішнього державного боргу Україні до кінця 2019 року необхідно спрямувати в еквіваленті 169 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"За прогнозними розрахунками до кінця 2019 року на погашення та обслуговування внутрішнього та зовнішнього державного боргу потрібно спрямувати в еквіваленті гривні 169 млрд грн (з яких 71,4 млрд грн за номінованими в гривні ОВДП, а решта виплати в іноземній валюті)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для вчасного і повного фінансування дефіциту та обслуговування боргу відповідно до Середньострокової стратегії управління держборгом важливим пріоритетом є концесійне (пільгове) фінансування від офіційних кредиторів (ЄС) та МФО (передусім Світовий банк).

"Таке фінансування є дешевшим та довшим за ринкові (комерційні) запозичення. Таке фінансування передусім залежить від продовження ефективної співпраці з МВФ", - наголосили у міністерстві.

У Мінфіні стверджують, що у серпні-грудні залишаються ризики невиконання доходів, зокрема, через міцніший курс гривні та нижчий обсяг імпорту. Саме тому уряд вже ініціював заходи, покликані підвищити ефективність адміністрування податків та зборів і протидіяти правопорушенням та зловживанням на митниці.

Початок роботи Державної податкової служби та Державної митної служби з новими підходами до виконання їх функцій сприятиме зниженню ухилення від сплати податків та зменшенню контрабанди, що сприятиме забезпеченню рівних правил гри для бізнесу, вважають у міністерстві. Також відповідні заходи матимуть результатом вищі доходи бюджету.

Як повідомлялося раніше, у травні 2019 року директор пресофісу МВФ Джеррі Райс заявляв, що Міжнародний валютний фонд готовий поновити тісне співробітництво з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду.

У Києві очікують, що нова програма фінансування, переговори щодо якої Україна веде з МВФ, може бути укладена на три роки.

У грудні 2018 року виконавча рада МВФ ухвалила рішення про початок 14-місячної програми співробітництва з Україною в режимі stand-by, яка передбачає виділення $3,9 млрд. Україна отримала перший транш у розмірі $1,4 млрд одразу після цього рішення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.