Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Суд у РФ відмовив політв’язню Кольченку у зміні режиму на виправні роботи

Імперія «Совок» 3620 переглядів

Опубліковано - 14.08.2019 21:14 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Суд у РФ відмовив політв’язню Кольченку у зміні режиму на виправні роботи
Політв’язні Кремля. Суд у РФ відмовив політв’язню Кольченку у зміні режиму на виправні роботи
Суд міста Копейська Челябінської області РФ відмовив українському політв’язню Олександру Кольченку в клопотанні про переведення на виправні роботи замість ув’язнення в колонії.

Про це розповів російський правозахисник Микола Щур.

«Суд відмовив у клопотанні про заміну Олександру Кольченку частини покарання, яка лишилася, на ВТР (виправно-трудові роботи). Хочу на цьому наголосити - юридично питання ставилося саме так. Про УДЗ (умовно дострокове звільнення), як повідомляли деякі ЗМІ, в даному випадку не йшлося», - сказав Щур.

Суд мотивував відмову тим, що в колонії у Кольченка були неодноразові стягнення, накладені, нібито, через порушення ним режиму.

На думку Щура відмова суду є політично вмотивованою. Правозахисники подали до Челябінського обласного суду апеляцію, розгляд якої має відбутися протягом місяця. Микола Щур особливо відзначив, що зачепитися за щось у формулюванні винесеного рішення, щоб звернутися до ЄСПЛ, поки що немає можливості.

«Ось відбудеться апеляція, там подивимося. До того ж ми цю справу розпочали насамперед через прецедентні міркування. І щоб привернути особливу увагу», - пояснив правозахисник.

Як повідомляла раніше російська правозахисниця Тетяна Щур, «Кольченко відсидів половину терміну і має право подавати заяву на зміну режиму утримання, наприклад, з утримання під вартою - на виправні роботи».

Нагадаємо, Олександр Кольченко та Олег Сенцов були затримані російськими силовиками в окупованому Криму в травні 2014 р. за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провини не визнали.

Кольченко відбуває термін у колонії № 6 Копейська Челябінської області.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.