Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екс-генсек НАТО порадив Грузії вступати до НАТО без окупованих територій

Світ навколо нас 3884 перегляди

Опубліковано - 12.09.2019 13:14 | Всі новини | Версія для друку

Екс-генсек НАТО порадив Грузії вступати до НАТО без окупованих територій
Екс-генсек НАТО порадив Грузії вступати до НАТО без окупованих територій
Домовленість щодо Східної Німеччини на початку Холодної війни, може послужити прецедентом для членства Грузії у НАТО.

Колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у коментарі Грузинській службі "Голосу Америки" у вівторок заявив, що грузинському уряду слід розглянути питання про приєднання до НАТО у форматі, який не включатиме захист Альянсом окупованих Росією регіонів Абхазії та Південної Осетії.

Расмуссен заявив, що взірцеве виконання Грузією критеріїв членства у НАТО створює підстави для дискусії з приводу вступу до НАТО.

"Грузія виконує майже всі критерії, щоб стати членом НАТО", - сказав він.

"Я думаю, що вийти із глухого кута можна, перейшовши до обговорення всередині Грузії, чи приймете ви домовленості, відповідно до яких стаття 5 Договору НАТО охоплювала б лише ту територію Грузії, де уряд Грузії має повний суверенітет", - відзначив Расмуссен.

Стаття 5 Договору НАТО говорить, що напад на одного члена вважається нападом на всіх членів, тому Росія, яка утримує тисячі військових у двох сепаратистських областях Абхазії та Південній Осетії з часу війни проти Грузії 2008-го року, рішуче виступає проти вступу Грузії до НАТО.

"Іншими словами, вивівши Абхазію та Південну Осетію за межі статті 5 НАТО - якщо ви вирішите, що ви готові це прийняти - ви можете звернутись до НАТО і сказати: "Добре, НАТО не буде причетна до цих прикордонних суперечок, ми готові іти далі. Чи піде далі НАТО?", - сказав він.

Расмуссен також заявив, що подібний варіант може бути сприйнятий грузинський суспільством.

"Справа у тому, що Абхазія та Південна Осетія фактично окуповані Росією. Отже, не відмовляючись від тих територій, які були визнані міжнародною частиною Грузії, не відмовляючись від цього, ви можете рухатися вперед у дискусіях щодо майбутнього членства у НАТО".

За словами Расмуссена, домовленість, яка діяла щодо Східної Німеччини на початку Холодної війни, може послужити прецедентом для членства Грузії у НАТО.

"Східна Німеччина не підпадала під дію статті 5 НАТО під час холодної війни, і лише після возз’єднання Німеччини, після закінчення Холодної війни правила НАТО застосовуються і до Східної Німеччини", - сказав він. "Точно така ж домовленість може бути розглянута у Грузії".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.