Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині

Захист держави 5224 перегляди

Опубліковано - 16.09.2019 21:46 | Всі новини | Версія для друку

Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині
Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині
На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ "Rapid Trident-2019" ("Стрімкий тризуб-2019").

Участь в навчаннях беруть понад 3,5 тисяч осіб з 14 країн світу, повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію пресгрупи навчань "Rapid Trident-2019".

"Навчання рівня бригади є наймасштабнішим в Україні. Це показник спільних можливостей сумісності між арміями України, США, країнами-членами та партнерами НАТО", — цитує пресслужба начальника управління підготовки оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ Олександра Жакуна.

Як зазначається, цьогоріч до проведення навчання залучена безпрецедентна кількість військовослужбовців — понад 3,5 тисяч осіб з 14 країн світу. Окрім України та США, до навчань залучені військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти — від армій США та Канади. Загалом близько 500 осіб.

Українську сторону у навчання представляють понад три тисячі військових. Зокрема, військові однієї з гірсько-штурмових бригад Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовці ЛИТПОЛУКРБРИГ, оперативна група цивільно-військового співробітництва ЗСУ, підрозділи РХБ захисту та оперативного забезпечення, батальйонно-тактична група МВС, до якої увійшли військовослужбовці НГУ, Держприкордонслужби, Нацполіції, ДСНС, УДОУ, та ВСП ЗС України.

У пресслужбі наголосили, що переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі у бойових діях в районі проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей. Крім того, до командно-штабної фази навчання залучаються українські армійці зі складу багатонаціональної литовсько-польсько-української бригади, яка була створена у 2014 році.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.