Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”

Війна з Росією (АТО) 4561 перегляд

Опубліковано - 31.10.2019 13:26 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”
Зеленський і Меркель обговорили підготовку до саміту “Нормандської четвірки”
Анґела Меркель і Володимир Зеленський провели телефонну розмову, головною темою якої стала підготовка зустрічі лідерів країн “нормандського формату”.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) обговорила під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським підготовку до проведення саміту у "нормандському форматі". Про розмову, яка відбулася у середу, 30 жовтня, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

Згідно з повідомленням на сайті канцлерки підготовка до "нормандського саміту" була "основою розмови". У повідомленні пресслужби Зеленського зазначається, що український президент поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію на Донбасі, "відзначивши важливість позиції ФРН на підтримку нашої країни".

Меркель привітала нещодавній прогрес у розведенні сил на лінії зіткнення. Вона висловила сподівання, що після початку відведення військ у Золотому наступним кроком вдасться провести розведення у Петрівському.

Також обидва лідери наголосили на важливому значенні майбутньої угоди щодо газового транзиту з Росії через Україну. У пресслужбі Зеленського додали, що співрозмовники погодилися з необхідністю "посилення взаємодії у цьому напрямі".

Нагадаємо, 29 жовтня у штабі ООС підтвердили інформацію про початок дзеркального розведення сил у Золотому.

28 жовтня у Брюсселі відбувся четвертий раунд тристоронніх газових переговорів за участі України, РФ та Єврокомісії. Однак досягти конкретних домовленостей не вдалося - за словами голови Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шефчовича, "одна зі сторін" виявилася неготовою обговорювати конкретні параметри.

Попередня розмова німецької канцлерки та українського президента відбулася 9 жовтня. Тоді її головною темою також була підготовка до саміту "нормандської четвірки" та майбутнє транзиту російського газу через Україну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.