Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни не припиняють мінометні обстріли

Війна з Росією (АТО) 4532 перегляди

Опубліковано - 26.11.2019 19:41 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни не припиняють мінометні обстріли
Ситуація на фронті: росіяни не припиняють мінометні обстріли
Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

4 обстріли позицій українських захисників російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД":

тричі неподалік Старогнатівки – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу Широкиного - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Російські окупанти продовжують вести провокаційні обстріли в безпосередній близькості до меж ділянки розведення №3. Розрахунок збройних формувань Російської Федерації очевидний. Спровокувавши вогонь у відповідь вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 «Петрівське».

Усі ці дії з боку ЗФ РФ відбуваються напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив 2 обстріли по укріпленнях Об’єднаних сил:

біля Кримського і Луганського – з мінометів калібру 82 мм, ручних і станкових протитанкових гранатометів.

Поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

На ділянці розведення №1 (Станиця Луганська), на КПВВ та біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста щодо надання допомоги населенню. ДСНС України провело технічне обстеження ділянок місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту.

Попередньо узгоджено дату розбирання тимчасового мостового переходу – на початок грудня.

Cьогодні, о 12.00, на ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, розпочалась верифікація СММ ОБСЄ результатів виконаних зобов’язань з розведення сил та засобів.

Загалом, співробітниками ДСНС України обстежено 43,52 гектара території, вилучено 79 вибухонебезпечних предметів, демонтовано 6 бліндажів та 3 допоміжні споруди.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, силами та засобами ДСНС України проведено розбирання 2 допоміжних споруд. Вилучено 4 вибухонебезпечних предмета.

Підсумки за минулу добу

25 листопада збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" ворог здійснив 2 обстріли:

поблизу Старогнатівки – зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів;

біля Мар’їнки – зі стрілецької зброї.

6 обстрілів російські окупаційні війська здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

двічі неподалік Луганського – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля Троїцького – з СПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї

поблизу Кримського - з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів;

біля Новолуганського і Зайцевого – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Минулої доби, 25 листопада, втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів не було.

На жаль, є постраждалі серед цивільного населення. Вчора, збройні формування Російської Федерації цинічно вели вогонь зі стрілецької зброї по населеному пункту Мар’їнка. Громадянка Юлія Т. йшла містом зі своєю маленькою півторарічною донькою. Куля пробила жінці грудну клітину та влучила у ліве плече. За оцінками лікарів, стан пораненої стабільний.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 2 крадіжки, 1 грабіж та 5 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 19249 осіб та 2101 транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 17598 осіб та 2141 транспортний засіб.

В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 34 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.