Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Провал спецоперації: у Давосі розсекретили двох російських шпигунів-“сантехніків”

Світ навколо нас 4566 переглядів

Опубліковано - 21.01.2020 17:33 | Всі новини | Версія для друку

Провал спецоперації: у Давосі розсекретили двох російських шпигунів-“сантехніків”
Провал спецоперації: у Давосі розсекретили двох російських шпигунів-“сантехніків”
У швейцарському місті Давос улітку зірвали російську спецоперацію, ймовірно спрямовану проти гендиректора фонду Hermitage Capital Білла Браудера.

Про це він написав у Twitter.

«Швейцарські служби безпеки запобігли шпигунській операції Росії, ймовірно спрямованій проти мене», – зазначив Браудер.

Пізніше в одному з інтерв’ю Браудер розповів, що затриманими виявилися «два російські оперативники, які вдавали з себе сантехніків». Коли їх розсекретили, вони пред’явили свої дипломатичні паспорти і залишили Швейцарію.

За словами Браудера, він не знає, чому саме на нього готували замах, водночас він зауважив, що «росіяни активно посягають на всіх своїх ворогів у всіх країнах, у них – величезні ресурси».

Швейцарське видання Tagesanzeiger у статті про цей інцидент пише, що поліція кантону Граубюнден у серпні затримала двох імовірних російських шпигунів у Давосі, де зараз проходить Всесвітній економічний форум.

"У серпні 2019 року у Давосі були виявлені два ймовірні російські агенти. Їх запідозрили у проведенні підготовчих робіт для шпигування на Всесвітньому економічному форумі, який розпочався у понеділок ввечері з промов засновника Клауса Шваба та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", - йдеться у матеріалі під заголовком "А потім сантехнік дістав дипломатичний паспорт".

За даними поліції, щонайменше один затриманий заявив, що він "слюсар-сантехнік". Однак, у нього і в його супутника були з собою російські дипломатичні паспорти. При цьому, росіяни не були офіційно акредитовані у Швейцарії як дипломати, а отже, не могли користуватися дипломатичним імунітетом, якби їх заарештували за підозрою у шпигунстві.

Менш з тим, як стверджує автор з посиланням на джерела, обидва росіянина вимагали особливих прав, а офіційні російські представники "взагалі погрожували дипломатичними наслідками у разі арешту чоловіків".

"Поліція кантону Граубюнден підключила Берн, була задіяна Федеральна розвідувальна служба. Але зрештою обох росіян відпустили", - зазначає газета.

Як заявили пізніше Tages Anzeiger у посольстві РФ у Берні, "люди, які отримують диппаспорти, є не лише в російському МЗС", а чоловіки могли бути робітниками, які проводили роботи для програми "Русского дома" під час Давоського форуму.

Однак, як зазначається у статті з посиланням на обізнаних зі справою осіб, очевидно, що росіяни "мали на прицілі Всесвітній економічний форум".

"Наприклад, вони могли завчасно готувати операції з прослуховування та хакерської атаки. При цьому, об’єктами шпигування можуть бути не тільки глави інших держав і їхні делегації. ВЕФ запрошує і критиків Кремля, таких як Білл Браудер, якого журнал The New Yorker назвав "найбільш розшукуваною особою в Росії", - йдеться у матеріалі.

Як відомо, інвестиційний фонд Hermitage Capital Management, співзасновником якого є Браудер, у період з 1995 по 2006 роки був одним з найбільших (за деякими оцінками найбільшим) фондів зарубіжних інвестицій, що діяли на російському фондовому ринку.

З 2010 року Браудер очолює кампанію з розслідування крадіжки податку на прибуток, сплаченого фондом в російський бюджет за підсумками 2006 року, і пошуку вбивць юриста фонду Сергія Магнітського, що виявив дану крадіжку.

У липні 2013 року у Росії фінансиста заочно засудили до 9 років колонії загального режиму.

За його діяльність проти Росії Браудера називають «особистим ворогом Володимира Путіна».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.