Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС повідомили, чого чекають від Росії через її агресію проти України

Політика 2496 переглядів

Опубліковано - 20.03.2020 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Жозеп Боррель
Жозеп Боррель
У Європейському союзі повідомили, чого чекають від Росії у зв’язку з її агресією проти України.

Як сказав віцепрезидент Європейської комісії, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, Росія має активізувати зусилля для виконання мінських угод про врегулювання на окупованій частині Донбасу і реалізації Паризьких домовленостей, досягнених на саміті в «нормандському» форматі в Парижі минулої осені.

У письмовому інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» Боррель нагадав, що Росія є однією зі сторін, яка підписала мінські угоди. «Їй варто активізувати свої зусилля для їхньої реалізації, а також використовувати свої серйозні важелі впливу на збройні формування, які вона підтримує на сході України», – заявив він.

За словами чільного дипломата Євросоюзу, президент України Володимир Зеленський продемонстрував «конструктивний підхід», і Росія має тепер відповісти тим самим.

«Заходи, узгоджені в Парижі, мають бути невідкладно реалізовані. Наступний запланований саміт має стати ще однією можливістю продемонструвати політичну волю до досягнення стійкого врегулювання конфлікту», – наголосив він.

Боррель звернув увагу, що санкції, застосовані ЄС до Росії, відіграли важливу роль у запобіганні подальшій ескалації конфлікту на Донбасі і спричинили втрати для Росії.

«Ми чітко встановили зв’язок між тривалістю економічних санкцій проти Росії і повним виконанням мінських угод», – нагадав він.

Чільний дипломат Євросоюзу наголосив, що реалізація мінських угод залишається «ключовою умовою для будь-яких суттєвих змін у відносинах ЄС та Росії». «ЄС готовий повернутися до конструктивніших відносин із Росією лише в тому разі, якщо у вирішенні її конфлікту з Україною з’явиться явний прогрес», – нагадав він позицію Євросоюзу.

Також Боррель нагадав, що стосовно Криму ЄС дотримується чіткої позиції невизнання незаконної анексії, яка є порушенням міжнародного права.

За його словами, Україна, як і раніше, посідає важливе місце в порядку денному Європейського союзу і є пріоритетним партнером.

Боррель висловив жаль, що через спалах коронавірусної інфекції він був змушений відкласти запланований було на 15–17 березня візит в Україну. «Але я дуже хочу відвідати Україну, як тільки це стане можливим, зокрема східну частину України, щоб побачити ситуацію на місці», – сказав він.

При цьому чільний посадовець Євросоюзу висловив упевненість, що ЄС і далі «рішуче підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України». «Я продовжуватиму взаємодіяти з українською владою й українськими партнерами на найвищому рівні», – наголосив Жозеп Боррель.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.