Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7057 переглядів

Опубліковано - 31.05.2007 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні
Урядові обіцянки підвищення зарплат - цяцянки для... Профспілки вимагають хоча б погасити заборгованість по заплатні
Обіцяючи напередодні парламентських виборів вищу заробітню платню, уряду не слід забувати ще й розраховуватися перед людьми за вже існуючі борги.

Таку думку висловив голова Конфедерації Вільних профспілок України, народний депутат V скликання, член фракції БЮТ Михайло Волинець, повідомляє прес-служба.

Голова КВПУ наголосив, що заяви про підвищення зарплат і пенсій лунають на фоні зростання заборгованості по заробітній платі, що вже давно перевищила 1 млрд. грн, а кількість працівників, які несвоєчасно отримують зарплату, неупинно зростає.

Заборгованість лише у Києві за останній місяць зросла на 1,1 млн. грн. Лідерство по заборгованості утримують Донецька, Луганська, Харківська та Дніпропетровська області.

Наприклад, за словами Волинця, у вугільній галузі зарплату не отримують навіть земляки міністра Сергія Тулуба. За повідомленням голови первинної організації Незалежної профспілки гірників України шахтоуправління «Постниківське» Володимира Штульмана, працівники двох шахт – «Постниківська» та «Двадцята» – за квітень отримали лише третину місячної платні. Заборгованість лише на одному шахтоуправлінні склала 700 000 грн. і заторкнула 460 трудівників.

4 травня Верховна Рада прийняла зміни до бюджету на 2007 рік, згідно з якими видатки для реалізації соціальних програм збільшені ще на 4,8 млрд. грн. 29 травня цей закон підписав Президент України, затвердивши підвищення з 1 червня зарплат для працівників навчальних закладів, охорони здоров’я і культури.

Михайло Волинець наголосив, що за інформацією з Секретаріату глави держави, там ще й досі не одержали від Міністерства фінансів підтвердження про надходження до бюджету цих додаткових 4,8 млрд. грн. Перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак звернувся до міністра фінансів Миколи Азарова з проханням пояснити, звідки уряд взяв додаткові кошти. Адже за словами Шлапака, податкова адміністрація України одночасно вже звернулася до Мінфіну з проханням скоротити план надходжень у травні майже на мільярд. Мінфін так і не дав згоди, а Секретаріат Президента так і не отримав точного підтвердження розрахунків доходної частини бюджету. Шлапак зауважує, що в цьому документі немає макропрогнозів, які би показали наслідки вливання такої великої суми в економіку.

«Уряд не може показати, завдяки якому існуючому ресурсу будуть збільшені заробітні плати. Та й що тут скажеш, коли й за попередні зарплати, які були нижчого рівня, уряд не зміг розрахуватися з працівниками. Поза сумнівом, фінансування соціальних витрат буде відбуватися за рахунок дефіциту бюджету і накопиченні чергових боргів. Ціна передвиборчого популізму виявиться надто дорогою для народу – інфляція повністю з’їсть це підвищення зарплат ще до того, як воно фактично відбудеться», – вважає Волинець.

Як повідомлялося раніше, сьогодні парламент у першому читанні ухвалив законопроект про поправки до держбюджету України на 2007 рік. Зокрема, законопроект передбачає відчутне збільшення зарплатні працівникам МВС та інших силових структур.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.