Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава МВФ представила план порятунку глобальної економіки

Економіка 3364 перегляди

Опубліковано - 15.04.2020 20:40 | Всі новини | Версія для друку

Директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва
Директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва
З метою посилення позицій глобальної економіки, яка потерпає від наслідків пандемії COVID-19, а також для координації зусиль національних урядів, МВФ запропонував Глобальну програму заходів економічної політики (Global Policy Agenda).

Документ представила в середу, 15 квітня, під час пресконференції у Вашингтоні директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Особливі часи потребують особливих дій, і саме це представлене в нашій Глобальній програмі заходів економічної політки", - сказала Георгієва.

У цьому контексті вона зазначила, що Фонд виділяє три головних пріоритети.

"Найперше, це захист життів, що означає фінансування систем охорони здоров’я", - зауважила глава Фонду. Вона додала, що без здорового населення неможливо мати здорову економіку. Тому важливо забезпечити поставки медзасобів для всіх, у тому числі для бідних країн, без зайвих експортних обмежень.

"Друге – підтримка засобів для існування. Потрібно, щоби життєво важливі системи забезпечення домогосподарств та бізнесу продовжували існувати в період цих місяців", - підкреслила Георгієва. Вона уточнила, що це включає роботу кредитно-фінансових інструментів, у тому числі грошових переказів, кредитних гарантій та коригування умов позики.

Третій пріоритет полягає в плановій підготовці до відновлення. "Працюйте з фахівцями у сфері охорони здоров’я, щоби спланувати, коли найкраще знову все відкрити, але також будьте готовими до проведення податково-бюджетного стимулювання, коли настане час, і попит зможе піднятися та допомогти економіці відновитися", - зазначила директор-розпорядник МВФ.

Водночас, за її словами, урядам всіх країн варто подумати над викликами, які прийдуть слідом за подоланням пандемії. "Йдеться про збільшення заборгованості, банкрутство, безробіття, зростаючу нерівність. Отже, треба уже зараз бути готовими захищатися від цих викликів", - зауважила Георгієва.

Для цього, за її словами, потрібно подбати про найбільш незахищені верстви населення та найбільш уразливі країни.

Як повідомлялося раніше, за прогнозами МВФ, показник зростання глобальної економіки в цілому різко знизиться через наслідки пандемії з 2,9% за результатами минулого року до мінус 3,0% наприкінці нинішнього. Очікується, що економічне падіння не омине й найбільш розвинуті економіки світу, у тому числі, США, Китай, країни Європейського Союзу. При цьому Україну також очікує серйозне зниження реального ВВП – до "мінус" 7,7% за підсумками 2020 року, прогнозують у МВФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.