Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус

Світ навколо нас 2911 переглядів

Опубліковано - 24.04.2020 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус
Сонячне світло, тепло і волога послаблюють коронавірус
Вчені США встановили, що сонячне світло, тепло і вологе повітря сприяють загибелі коронавірусу SARS-CoV-2. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн.

Пряме сонячне світло має сильний вплив на коронавірус SARS-CoV-2 та сприяє його загибелі. Про це заявив радник міністерства внутрішньої безпеки США з питань науки та технологій Вільям Брайн під час спільного брифінгу з президентом США Дональдом Трампом у четвер, 23 квітня.

"Найшвидше вірус помирає під дією прямого сонячного проміння", - зазначив чиновник.

Згідно зі словами Брайна, дослідники американського Національного центру аналізу та протидії у галузі біологічної безпеки (NBACC) під час експерименту виявили, що ультрафіолетове проміння, вірогідно, пришвидшує загибель збудника хвороби COVID-19.

Літо може загальмувати коронавірус

Брайн зазначив, що вплив сонячного світла на SARS-CoV-2 спостерігається як у повітрі, так і на поверхнях. Також, за словами чиновника, вірус найкраще виживає у закритому приміщенні і сухому повітрі та втрачає силу за умови зростання температури й вологості. Це, каже Брайн, дає надію, що поширення коронавірусу із настанням літа послаблюватиметься.

Водночас результати дослідження поки не оприлюднені і не рецензувалися іншими вченими. Зокрема не відомо, із якою інтенсивністю ультрафіолетових променів проводився цей експеримент та чи віддзеркалював він спектр, який випромінює сонце у природних умовах.

Дональд Трамп запропонував ін’єкції антисептиків

Під час брифінгу Дональд Трамп згадав, що раніше заявляв про можливість зменшення агресивності вірусу влітку. "Але людям ця заява не дуже сподобалася", - заявив президент США, визнавши, що результати роботи вчених поки також варто сприймати з обережністю.

Ще одним результатом дослідження стало підтвердження більш ефективної дії антисептиків на основі спирту в порівнянні з хлором. Тому Трамп заявив, що лікарі мають використати ці дані у лікуванні пацієнтів. "Чи є якийсь спосіб, наприклад, внутрішні ін’єкції, яким ми можемо щось зробити, щось подібне до чистки? - запитав він. - Було б цікаво це перевірити".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.