Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна виграє від змін на ринку газу в Європі

Газоват 4209 переглядів

Опубліковано - 23.06.2020 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Україна виграє від змін на ринку газу в Європі
Україна виграє від змін на ринку газу в Європі
Європейські компанії все більше зберігають газ в Україні. Падіння попиту на енергоресурси, спричинене пандемією, а також порівняно помірна минула зима, призвела до нагромадження газу в Європі.

Європейські газосховища швидко заповнюються і компанії все більше звертають увагу на можливість зберігати газ в Україні, де розташовані найбільші в Європі сховища газу.

Можливість використовувати українські газосховища привабила такі компанії як німецькі RWE та Uniper, польську PGNiG, швейцарські торговельні компанії Axpo та DXT, пише в статті для Atlantic Council від 12 червня лондонська експертка Аура Сабадус.

«Саме цього року Україна справді просунулась в створенні хабу на основі найбільших в Європі газосховищ, розташованих в західній Україні, - говорить управляючий партнер найбільшого приватного газотрейдера в Україні компанії Енергетичні ресурси Укаїни (ЕРУ) Дейл Перрі. - Через теплу минулорічну зиму в Європі і через те, що вірус зменшив попит на газ, традиційні європейські сховища досягли максимуму запвненості. Тому ми та інші зберігаємо свій газ саме на заході України».

Виступаючи під час онлайн-конференції організованої Американсько-українською діловою радою 18 червня, Перрі зазначив, що використання українських газосховищ послаблює позиції Роісї у просуванні своїх інтересів в регіоні.



«Це вже само собою добре для України, - говорить бізнесмен про поточну ситуацію на ринку газу, - бо коли Путін звертається до Європи, він розуміє, що в теперішній ситуації, коли українські сховища заповнено на 60% і, можливо, наповненість досягне 80% перед наступною зимою, не лише Україна, але і Європа матимуть різні варіанти в постачанні газу для опалення та промисловості».

За даними «Укртрансгазу», іноземні компанії на початок червня зберігали в українських газосховищах 2 мільярди кубічних метрів газу, що майже втричі більше, ніж на відповідну дату минулого року.

«Рівень наповненості європейських газосховищ стрімко наближається до максимального. Наприклад, в Австрії він сьогодні становить майже 85%, Німеччині – 84%, Італії – 68%. В Україні цей показник – 58%. Сьогодні ми маємо близько 13 млрд куб. м вільних потужностей, конкурентоспроможні умови та унікальні можливості для ефективного використання українських газосховищ. Отже, готові і надалі залучати європейських трейдерів до співпраці», – зауважив Сергій Олексієнко, генеральний директор АТ «Укртрансгаз».

Сабадус наголошує - важливу роль тут зіграла і регуляторна реформа в газовій сфері. Так, Україна взяла на себе зобов‘язання із втілення вимог та правил Енергетичної спільноти, на 13 з 26 пунктів перетину кордону поширюються угоди про інтерконнектори, а потужності на зберігання надаватимуться на основі аукціону згідно до європейських правил, починаючи з липня 2020 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.