Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В РФ політолога Крашеніннікова арештували на сім діб за пост у Telegram

Імперія «Совок» 2185 переглядів

Опубліковано - 23.07.2020 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Політолог Федір Крашенінніков
Політолог Федір Крашенінніков
Політолог Федір Крашенінніков звинувачувався в повторній “образі представника влади” за пост в Telegram-каналі. Політолог має намір оскаржити вирок.

Жовтневий районний суд Єкатеринбурга в четвер, 23 липня, засудив до семи діб арешту російського політолога і публіциста, гостьового коментатора медіакомпанії Deutsche Welle Федора Крашеніннікова у справі про повторну "образу представника влади". Про це в четвер, 23 липня, DW повідомив його адвокат Олексій Бушмаков. За порушення відповідної статті передбачені великий грошовий штраф або до 15 діб адміністративного арешту.

У перерві між засіданням Федір Крашенінніков розповів DW, що стороні захисту фактично не надали достатньо часу на ознайомлення з матеріалами справи. "Була відмова дати нам час підготуватися, провести незалежну експертизу, викликати фахівців і задати їм відповідні питання", - підкреслив він. За його словами, на вивчення всіх паперів відвели "тільки пів години". Політолог додав, що всі ці обставини будуть викладені при подачі апеляції.

"Скарги від цивільних осіб не надходило"

Як уточнила сторона захисту, одна з експертиз у справі була підготовлена фахівцем, залученим поліцією, інша - Федеральною службою безпеки. При цьому скарг з боку громадськості на пост публіциста в його Telegram-каналі не надходило. За твердженням Крашеніннікова, "це не якісь цивільні особи написали скаргу, а поліція сама читає соціальні мережі, а потім порушує справи".

"Політично вмотивоване переслідування"

"Ми бачимо роль ФСБ, яка дуже бере активну участь, надаючи спеціально підготовлених експертів, що особисто мене переконує в тому, що це - політично мотивоване (переслідування. - Ред.), а не випадковий збіг обставин і не просто чиясь пильність",- вважає політолог. "Люди просто шукали привід, і знайшли його", - додав він.

Російський публіцист також висловив думку, що в той період, коли йшла підготовка до проведення голосування щодо поправок до Конституції РФ, пильність російських спецслужб "була посилена". "І під неї потрапили такі, як я, - патентовані критики влади", - резюмував він.

Звинувачення у зв’язку із записом у Telegram-каналі
Федір Крашенінніков був затриманий вранці 23 липня при виході зі свого будинку в Єкатеринбурзі. Публіцист пояснив, що звинувачення йому були висунуті у зв’язку із записом в Telegram-каналі від 14 березня, де він прокоментував засідання Конституційного Суду (КС) РФ щодо допустимої кількості президентських термінів в Росії.

У протоколі зазначалося, що політолог образив суддів КС, коли опублікував пост про прохання російського лідера Володимира Путіна до суду дати роз’яснення щодо кількості термінів. Грубий вислів, який при цьому вжив відповідач, згідно з висновком експерта, "носить принизливу і образливу характеристику суддів Конституційного Суду, тим самим (Крашенінніков. - Ред.) висловився в непристойній формі, яка ображає людську гідність і суспільну моральність, в даному випадку суддів Конституційного Суду РФ як органу, що здійснює державну владу в Російській Федерації", підкреслювалося в документі. Політолог у присутності адвоката дав свідчення в управлінні МВС Росії у Єкатеринбурзі. Після цього його доставили на слухання в Жовтневий районний суд.

Штраф через коментар з приводу арешту опозиціонера Волкова

Це вже повторне порушення провадження за однією і тією ж статтею. Раніше, 20 листопада 2019 року, Ленінський районний суд Єкатеринбурга оштрафував Крашеніннікова на 30 тисяч рублів за образу влади. Підставою тоді послужило повідомлення в Telegram від 10 червня 2019 року, в якому Крашенинников, коментуючи черговий арешт опозиціонера Леоніда Волкова, нецензурно відгукнувся про деяких російських суддів.

В середині жовтня співробітники Слідчого комітету РФ провели обшук в його квартирі, повідомивши, що Крашенінніков є свідком у справі Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Правоохоронці вилучили комп’ютер та викликали Федора Крашеніннікова на допит. Як зазначив політолог, він ніколи не працював у структурах Навального, але в його квартирі прописана колишня дружина, яка вже після розлучення деякий час співпрацювала зі штабом опозиційного політика.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.