Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія сформувала резерв силовиків для допомоги Білорусі

Імперія «Совок» 2033 перегляди

Опубліковано - 27.08.2020 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Росія сформувала резерв силовиків для допомоги Білорусі
Росія сформувала резерв силовиків для допомоги Білорусі
Володимир Путін розповів, що Росія сформувала резерв із працівників російських правоохоронних органів, які зможуть допомогти Білорусі за “необхідності”.

За словами Путіна, ці сили не будуть використовувати доти, поки "екстремістські елементи не перейдуть межі, не почнуть розбій".

Росія має обов’язки перед Білоруссю у сфері безпеки й Лукашенко ставив це питання перед РФ, розповів Путін.

"Олександр Григорович попросив мене сформувати певний резерв із працівників правоохоронних органів. І я це зробив. Але ми домовилися також, що він не буде використаний доти, поки ситуація не буде виходити з-під контролю".

На думку Путіна, силовики у Білорусі наразі ведуть себе "достатньо стримано".

"Все-таки в цілому ситуація в Білорусі зараз вирівнюється. І я сподіваюся, що всі проблеми - а вони, звісно, є, інакше б люди на вулиці не виходили, це очевидна річ - що вони будуть вирішуватися в рамках конституційного поля, в рамках закону і мирними засобами", - сказав Путін в інтерв’ю телеканалу "Росія-24".

"Нам, безумовно, не байдуже, що там відбувається. Це дуже близька, може бути, найближча нам країна. І етнічно найближча, і в мовному плані, і в культурному, духовному, в якому завгодно. У нас десятки, може, сотні тисяч, якщо не мільйони, родинних зв’язків", - додав президент РФ.

Він також зазначив, що Росія, на його думку, упродовж останніх тижнів поводиться щодо подій у Білорусі дуже стримано - порівняно з багатьма західними країнами.

"Ми виходимо з того, що усім вистачить здорового глузду спокійно без крайнощів знайти вихід", - додав Путін.

"Історія з "вагнерівцями" - це операція спецслужб України і США"

Також Володимир Путін прокоментував історію із затриманням на території Білорусі 33 бійців приватної військової компанії "Вагнера": він назвав це спецоперацією українських та американських спецслужб.

"Це операція українських спецслужб спільно з американськими. Зараз це достовірно відомо. Деякі учасники процесу цього навіть не приховують", - каже Путін.

"Це очевидно, що це акція спецслужб. Людей, про яких ви сказали, "втемну" використали, щоб перемістити на територію Білорусі […] Вони мали виїхати в треті країни - в Латинську Америку, на Близький Схід - для абсолютно легальної роботи".

"Насправді їх затягнули на територію Білорусі і представили в якості можливої ударної сили для розхитування ситуації в ході передвиборчої ситуації, що абсолютно не відповідало дійсності - люди просто їхали в треті країни. Їх просто заманили туди, перетягнули через кордон", - заявив Путін.

12 серпня Україна зверталася до Білорусі з проханням видати їй 28 із 33 затриманих бійців ПВК "Вагнера", які, за даними українських правоохоронців, є учасниками збройного конфлікту на Донбасі на боці так званих "ЛНР" та "ДНР". Дев’ять із них мають українське громадянство.

Проте вже 14 серпня білоруська влада передала 32 бійців Росії. В Офісі президента України повідомили, що сприйняли це рішення "з прикрістю".

Про затримання "33-х бойовиків приватної військової компанії" білоруські державні ЗМІ повідомили 29 липня.

Це сталося незадовго до президентських виборів у Білорусі й стало темою багатьох політичних спекуляцій.

Олександр Лукашенко тоді звинувачував бойовиків у підготовці провокацій у Білорусі.

Росія це заперечувала.

Кілька тижнів тому Олександр Лукашенко мав розмову щодо "вагнерівців" із Володимиром Путіним. Після неї експерти припустили, що бойовиків Україні не видадуть.

Президент Білорусі після цієї розмови припускав, що інцидент міг бути інспірований "третьою стороною"
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.