Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавров звинуватив українських “екстремістів” у дестабілізації Білорусі. Київ відповів

Імперія «Совок» 1901 перегляд

Опубліковано - 2.09.2020 17:38 | Всі новини | Версія для друку

Лавров звинуватив українських “екстремістів” у дестабілізації Білорусі. Київ відповів
Лавров звинуватив українських “екстремістів” у дестабілізації Білорусі. Київ відповів
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив українських “екстремістів” у дестабілізації ситуації в Білорусі.

Про це він заявив під час спільної з главою МЗС Білорусі пресконференції.

"Мирні люди (в Білорусі - Ред.) просто хочуть бути почутими, але ми також бачимо і знаємо достеменно ті речі, які не потрапляють на сторінки газет, про тих людей, до яких кореспонденти наших видань не мають доступу, але які дуже зацікавлені, щоб ці мирні протести зірвалися у конфронтаційний бік", - сказав Лавров.

Очільник російського МЗС заявив, що існують нібито підтверджені відомості про перебування в Білорусі представників українських організацій.

"Є підтверджені відомості, що така діяльність ведеться з території України - там є і "Тризуб Степана Бандери", С14, є "Національний корпус", є "Правий сектор". Всі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій у Мінську та інших містах Білорусі", - твердить Лавров.

За його словами, вони "нацьковують перспективних екстремістських лідерів", маючи на увазі учасників протестів у Білорусі. Ці люди, каже Лавров, "пройшли підготовку у відповідних таборах у Дніпропетровській і Волинській областях".

"Близько 200 екстремістів, натренованих на українській території, зараз перебувають у Республіці Білорусь", - підкреслив Лавров.

Також він нагадав, що Росія визнала президентські вибори в Білорусі, на яких, за офіційними даними, переміг Олександр Лукашенко.

Значна частина білорусів, які з початку серпня виходять на протести, цього не визнає. Результати голосування вони вважають сфальсифікованими.

"Хвороблива фантазія"

У Нацкорпусі вже відповіли на звинувачення Лаврова: "Маячня сумного коня. В них один темник на всі часи - що у 2014 році, що у 2020-му", - сказав у коментарі BBC News Україна речник організації Роман Чернишев.

Схожим чином на заяви російського міністра відповіли і в українському МЗС: "Не хочеться навіть коментувати цю маячню", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"200 українських екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі для дестабілізації ситуації, і табори з підготовки екстремістів в Україні є плодом хворобливої фантазії тих, хто надав такі дані моєму російському колезі Сергію Лаврову. Україна не вела, не веде і не вестиме жодної підривної діяльності проти Білорусі", - зазначив міністр.

"Росія навпаки заявляє, що вже направила деяких своїх "фахівців" до Білорусі і готова направити їх ще більше. Намагання представити своїх зелених чоловічків в Білорусі як українських екстремістів - це дешевий і програшний трюк", - додав Кулеба.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.