Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навального отруїли речовиною групи “Новачок”

Імперія «Совок» 1921 перегляд

Опубліковано - 2.09.2020 19:37 | Всі новини | Версія для друку

Навального отруїли речовиною групи “Новачок”
Навального отруїли речовиною групи “Новачок”
Спеціальна лабораторія Бундесверу підтвердила отруєння Олексія Навального речовиною так званої групи “Новачок”, кажуть в уряді Німеччини. Берлін вимагає від Москви пояснень.

Російського опозиційного політика Олексія Навального отруїли хімічною нервово-паралітичною речовиною. Про це йдеться у спеціальній заяві німецького уряду, оприлюдненій у середу, 2 вересня.

За словами речника німецького уряду Штеффена Зайберта (Steffen Seibert), речовина так званої групи "Новачок" була безсумнівно підтверджена спеціальною лабораторією Бундесверу, яка провела дослідження на замовлення університетської клініки Charité у Берліні, де Навальний перебуває на лікуванні. Лабораторія дослідила зразки, взяті у Навального.

Уряд Німеччини засуджує отруєння Навального

Німецький уряд "категорично засуджує" напад на опозиційного політика, наголосив Зайберт. Берлін вимагає від російського уряду негайно озвучити свою позицію щодо інциденту.

За словами Зайберта, уряд ФРН радитиметься з партнерами по ЄС та НАТО щодо "адекватної спільної реакції". Речник уряду повідомив, що канцлерка Анґела Меркель в обід провела консультації з міністром фінансів Олафом Шольцом (Olaf Scholz), главою МЗС Гайко Маасом (Heiko Maas), міністеркою юстиції Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht), главою МВС Горстом Зеегофером (Horst Seehofer), міністеркою оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer), а також керівником відомства федерального канцлера Гельґе Брауном (Helge Braun) щодо узгодження подальших кроків.

Німецький уряд поінформує про результати дослідження посольство Росії, а також Організацію із заборони хімічної зброї.

Нагадаємо, лікарі клініки Charité у попередньому висновку заявляли про отруєння Навального, однак у Кремлі стверджували, що поки це - лише одна із версій.

"Новачок" та загадкові отруєння опонентів Кремля
Це вже друге отруєння політика за останній рік: улітку 2019 року Навальний опинився в лікарні з діагнозом "гостра алергічна реакція". Лікарі політика припустили, що вона була викликана отруйними речовинами.

Речовина "Новачок" використовувалася, за даними слідчих, у Великобританії в березні 2018 року при отруєннні подвійного агента ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки. В отруєнні обвинувачують спеслужби Росії.

Отруєння підозрювали і у випадку видавця онлайн-видання "Медіазона" Петра Верзілова. Лікарі клініки Charité, в якій також лікувався Верзілов, висловили впевненість у тому, що він був отруєний, але не змогли встановити, якою саме речовиною.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.