Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Від початку війни на Донбасі загинули понад 3,3 тисячі цивільних

Війна з Росією (АТО) 2097 переглядів

Опубліковано - 22.09.2020 15:38 | Всі новини | Версія для друку

Від початку війни на Донбасі загинули понад 3,3 тисячі цивільних
Від початку війни на Донбасі загинули понад 3,3 тисячі цивільних
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала із початку російської агресії на Донбасі загибель 3 тисяч 367 цивільних осіб та поранення 7 тисяч осіб.

Про це заявила голова місії Матільда Богнер під час презентації нової доповіді про права людини, яка охоплює шість місяців моніторингу в період з 16 лютого по 31 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із моменту початку конфлікту загальна кількість загиблих цивільних осіб 3 тисячі 367 осіб, більш ніж 7 тисяч зазнали травм та поранень”, - зазначила вона.

Водночас Богнер поінформувала, що із 1 січня по 31 липня цього року місія зафіксувала загибель 18 цивільних осіб та поранення 89 осіб.

За її словами, вказані цифри на 10% менші у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Разом з тим Богнер запевнила, що із 1 серпня місією не зареєстровано жодного загиблої цивільної особи та жодного руйнування цивільних об’єктів у результаті воєнних дій.

“Ми закликаємо сторони конфлікту продовжувати поважати це припинення вогню і повністю відповідати положенням міжнародного гуманітарного права”, - додала вона.

Як повідомлялося раніше, російські регулярні війська та керовані РФ бойовики навесні 2014 року окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.

У квітні того року керівництво України оголосило початок Антитерористичної операції на Донбасі із залученням Збройних сил України. За час війни на сході загинули понад 2,6 тисяч військовослужбовців.

Від 27 липня цього року на Донбасі запровадили режим повного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи. Однак окупанти порушують “тишу”, зокрема, 6 вересня внаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.