Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Facebook усунув російську кампанію спрямовану на Україну, Сирію та застеріг від спроб РФ «хакнути і вкинути» інформацію перед виборами США

Світ навколо нас 1599 переглядів

Опубліковано - 25.09.2020 19:31 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Facebook усунув російську кампанію спрямовану на Україну, Сирію та застеріг від спроб РФ «хакнути і вкинути» інформацію перед виборами США
Кібервійна. Facebook усунув російську кампанію спрямовану на Україну, Сирію та застеріг від спроб РФ «хакнути і вкинути» інформацію перед виборами США
В своїй заяві в четвер компанія Facebook повідомила про усунення скоординованої діяльності, яку росіяни проводили у Facebook, і яка була спрямована в основному на Україну та Сирію.

Соцмережа також видала попередження про зловмисні тактики, до яких може вдатись Росія для того, щоб вплинути на вибори у США.

Facebook усунув 214 користувачів соцмережі, 35 сторінок, 18 груп та 34 акаунти Instagram за «порушення нашої стратегії протидії урядовому втручанню, що являє собою координовану неавтентичну поведінку від імені іноземної, або урядової структури. Ця діяльність походила з Росії і в основному зосереджувалась на Сирії та Україні, а також меншою мірою на Туреччині, Японії, Вірменії, Грузії, Білорусі та Молдові. Незначна частина цієї діяльності фокусувалась на Великій Британії та США», - йдеться в повідомленні.

«Хоча ті, хто стоять за цією діяльністю, вживали кроків, щоб приховати свої персони та координацію, наше розслідування пов‘язало ці кластери з російськими військовими, включаючи військові розвідувальні управління», - заявив голова Facebook з питань безпеки Нетеніель Глейхер.

Тактика «хакнути і вкинути» включає крадіжку інформації, можливе маніпулювання нею, а потім розміщення її в соцмережах у стратегічно важливий час, щоб вплинути на громадські настрої, йдеться у заяві Глейхера. «Це одна із загроз, якій ми приділяємо особливу увагу і яка нас особливо непокоїть перед листопадовими виборами у США», - заявив Глейхер.

Хоча такі дії не виявлено у мережах, які компанія усунула цього разу, «Вони пов‘язані з діячами, дотичними до втручання до виборів США в минулому», заявили в компанії.

У Twitter заявили, що усунули дві мережі акаунтів, які компанія пов‘язала з російськими структурами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.