Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Укрзалізниця прикупить поїздів до Євро-2012

Технології 8749 переглядів

Опубліковано - 4.06.2007 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Пасажирський потяг «Pendolino» на лондонському вокзалі
Пасажирський потяг «Pendolino» на лондонському вокзалі
Генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак повідомив, що в рамках підготовки до проведення «Євро 2012» компанія планує закупити нові пасажирські вагони й локомотиви, а також спеціальні поїзди типу «Пендоліно» для швидкісного руху.

«За підрахунками залізничників, обсяги пасажирських перевезень у період проведення Чемпіонату з футболу «Євро 2012» виростуть майже в 1,5 рази. А, отже, виникає необхідність у придбанні додаткової кількості сучасних пасажирських вагонів», - відзначив Козак, передає прес-служба «Донецької залізниці».

Для перевезення пасажирів у внутрішньодержавному з'єднанні між містами проведення футбольних матчів планується використання швидкісних денних і нічних поїздів, інформує UGMK.
Усередині вагона потяга «Пендоліно»
Усередині вагона потяга «Пендоліно»
Для цих потреб розглядається можливість придбання сучасної техніки у вітчизняних і іноземних виробників. Зокрема, пасажирські поїзди типу «Пендоліно» («Pendolino») французької фірми «Альстом», двоповерхові трьохвагонні електропоїзди чеської фірми «Шкода» або двухвагонні електропоїзди фірми «Альстом», рейкові автобуси виробництва польського АТ «ПЕСА Бідгош». На Крюковському вагонобудівному заводі - пасажирських вагонів типу «Україна-2», на «Луганськтепловозі» - електровозів, тепловозів і приміських електро-дизельних поїздів.

Крім того, залізничники планують придбати електровози, які працюють на змінному й постійному струмі, випуск яких незабаром почнеться в Україні при участі фірми «Сіменс».

Для технічного забезпечення й ремонту нової швидкісної техніки планується будівництво й реконструкція локомотивних депо й пунктів техогляду.

Також, як повідомлялося, Укрзалізниця має намір модернізувати залізничні вокзали у зв'язку з проведенням в Україні в 2012 році фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.