Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна в ООН вказала на ймовірність ядерної загрози з анексованого Росією Криму

Політика 944 перегляди

Опубліковано - 12.11.2020 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Україна в ООН вказала на ймовірність ядерної загрози з анексованого Росією Криму
Україна в ООН вказала на ймовірність ядерної загрози з анексованого Росією Криму
Заступник Постійного представника України при ООН Юрій Вітренко на засіданні Генасамблеї ООН 11 листопада висловив побоювання щодо можливого розгортання Росією в анексованому нею Криму ядерного потенціалу.

Про це повідомляється на сторінці Постійного представництва України в ООН у фейсбуці.

«Триваюча трансформація Криму в величезну військову базу може вказувати на можливість розгортання ядерного потенціалу на окупованому півострові, підриваючи тим самим статус України, що не володіє ядерною зброєю. Це повинно змінитися негайно», – наголосив під час виступу Вітренко.

Він також вказав на те, що Росія не допускає на півострів інспекторів МАГАТЕ.

«Вже сьомий рік поспіль український півострів Крим і місто Севастополь залишаються окупований державою, яка володіє ядерною зброєю, – Росією. Крім того, Росія продовжує військову агресію в окремих районах Донецької і Луганської областей. В результаті окупаційна держава заважає інспекторам МАГАТЕ потрапити в місця зберігання ядерних і радіоактивних матеріалів – як в Криму, так і на сході України», – зазначив Вітренко.

Питання присутності російської ядерної зброї у Криму досі дискусійне. У 2016 році на півострові помічали ракетні установки, які можуть транспортувати ядерні заряди.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данилов припустив, що ядерна зброя знадобиться Росії в анексованому Криму, якщо Кремль почне програвати.

Генасамблея ООН у грудні 2019 ухвалила резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з анексованого Криму і припинити окупацію території України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.