Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені одержали ДНК найдавнішої людини

У світі науки 11649 переглядів

Опубліковано - 7.06.2006 21:32 | Всі новини | Версія для друку

Отримана ДНК є найдревнішим генетичним матеріалом людини
Отримана ДНК є найдревнішим генетичним матеріалом людини
Отримана з зуба неандертальца, який жив 100 тис. років тому, ДНК на даний момент є найдревнішим генетичним матеріалом людини.

Дослідниця Катрін Ханні з французького центра молекулярної і клітинної генетики (CGMC)разом з колегами з інших наукових організацій із Франції і Бельгії, опублікувала в журналі звіт про аналіз найстаршої людської ДНК.

Генетичний матеріал був отриманий із зуба 10-12-річного юнака-неандертальця, останки якого були знайдені в одній з бельгійських печер.

Вивчення цієї ДНК (від мітохондрії) показало, що наші древні родичі були генетично більш різноманітні, ніж вважали антропологи дотепер.

Учені порівняли 123 пари основ з цими 100-тисячолітніх останків з раніше отриманими послідовностями ДНК неандертальців віком від 29 тисяч до 42 тисяч років.

Отримані дані показують, що генетична розмаїтість була більшою у ранній історії неандертальців, ніж у більш пізні часи, коли наші предки почали прибувати в Європу.

Можливо, така зміна в популяції неандертальців була пов"язана з хворобами, змінами в навколишнім середовищі або випадкових мутаціях.

Неандертальці жили між 230 тис. і 28 тис. років тому в Європі, Середній Азії і на Близькому Сході.

Неандертальці були гарними мисливцями і непогано пристосувалися до проживання протягом льодовикових періодів, але почали вимирати після того, як на сцені в Європі з"явилися сучасні люди - кроманьонці.

Причина раптового занепаду неандертальців невідома: це могли бути і біологічні, і екологічні, і культурні фактори.

Учені також встановили, що малята неандертальців розвивалися помітно швидше, ніж сучасні діти Homo sapiens, а також, що неандертальці, майже не схрещувалися з людьми сучасного типу, хоча поодинокі випадки могли бути.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.