Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Байден введе нові санкції проти російських компаній через участь у Nord Stream 2

Світ навколо нас 1252 перегляди

Опубліковано - 19.02.2021 14:35 | Всі новини | Версія для друку

Байден введе нові санкції проти російських компаній через участь у Nord Stream 2
Байден введе нові санкції проти російських компаній через участь у Nord Stream 2
Адміністрація президента США Джо Байдена запровадить санкції проти компаній, пов’язаних із РФ, через їхню участь у будівництві трубопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Bloomberg.

Водночас, за даними співрозмовників, Білий дім поки не вводитиме санкції проти німецьких компаній, задіяних у проєкті будівництва газопроводу, через те, що адміністрація Байдена спочатку хоче знайти дипломатичне рішення зі своїм європейським союзником у ситуації з Північним потоком-2.

Держдеп мав ще до 16 лютого передати Конгресу США доповідь, де перераховані компанії, що порушують американське законодавство через участь у будівництві трубопроводу «Північний потік-2».

Очікується, що в документі буде кілька невеликих російських компаній, які підпадуть під нові обмежувальні заходи Вашингтона.

У Державному департаменті США відмовилися коментувати новину.

Раніше прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що президент США Джо Байден вважає проєкт газопроводу «Північний потік-2» невдалою угодою для Європи і розглядає питання про необхідність санкцій для його припинення.

Як повідомлялося раніше, газопровід із Росії до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво «Північного потоку-2» було призупинено, однак російська сторона відновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.