Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Угода між США і ФРН щодо “Північного потоку-2”: обіцянки транзиту і грошей для Києва

Політика 1155 переглядів

Опубліковано - 22.07.2021 10:21 | Всі новини | Версія для друку

Угода між США і ФРН щодо “Північного потоку-2”: обіцянки транзиту і грошей для Києва
Угода між США і ФРН щодо “Північного потоку-2”: обіцянки транзиту і грошей для Києва
У рамках угоди щодо “Північного потоку-2” зі США Німеччина надасть Києву понад 200 мільйонів євро додаткової фінансової допомоги, 70 мільйонів підуть на розвиток зеленої енергетики в Україні.

В рамках угоди зі США про врегулювання суперечки через будівництво газопроводу "Північний потік-2" Німеччина зобов’язується надати Україні додаткову фінансову допомогу обсягом понад 200 мільйонів євро. Про це йдеться в спільній заяві Берліна і Вашингтона, опублікованій ввечері в середу, 21 червня.

Близько 70 мільйонів євро Німеччина направить на реалізацію двосторонніх проєктів у галузі енергетики, насамперед у розвиток в Україні відновлюваних джерел енергії та збільшення енергетичної ефективності, вказується далі.

Інвестиційний фонд для енергетичного сектора України

Крім того, США і Німеччина створять фонд обсягом не менше одного мільярда доларів. Його використовуватимуть для фінансування інвестицій у перехід України на відновлювані джерела енергії і підвищення енергетичної безпеки. Перший внесок до фонду в розмірі 175 мільйонів доларів внесе Німеччина. Конкретні часові рамки надання цих коштів Києву не називають. Крім того, уряд ФРН в найближчі роки працюватиме над розширенням даної допомоги, йдеться в заяві.

Одночасно Берлін зобов’язується спрямувати зусилля на досягнення домовленості в ЄС про інвестиції в український енергетичний сектор в обсязі до 1,77 мільярда доларів США в період до 2027 року, вказується далі.

Дотримання вимог Третього енергетичного пакета ЄС

Крім того, в рамках угоди, досягнутої зі США, влада ФРН зобов’язуються, що будуть в повній мірі дотримані параметри Третього енергетичного пакета ЄС в ситуації з "Північним потоком-2". "Ми підтримуємо енергетичну безпеку України, Центральної та Східної Європи, зокрема, підтримуємо ключові принципи, закріплені в Третьому енергетичному пакеті ЄС. Вони стосуються диверсифікації та безпеки поставок", - йдеться в спільній заяві обох країн.

Німецькі соціал-демократи вітають укладення угоди

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) привітав ухвалення "конструктивного рішення" щодо врегулювання конфлікту зі США. За його словами, тим самим Берлін і Вашингтон підтримають розвиток зеленої енергетики в Україні та забезпечать газовий транзит її територією на наступні 10 років.

Німецькі соціал-демократи вітають укладення угоди між США і Німеччиною, яке "дозволить добудувати "Північний потік-2" і ввести його в експлуатацію", заявив представник фракції СДПН у Бундестазі ввечері в середу на запит DW. "Стало очевидно, що американська адміністрація вирішила покінчити з цим спірним питанням. Це вдалося, і ми це вітаємо", - сказав він. Соціал-демократи також відзначають, що "частиною угоди є гарантії транзиту газу для Києва і забезпечення енергетичної безпеки України".

США і Німеччина врегулювали конфлікт навколо проєкту Nord Stream 2

Раніше цього дня заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд повідомила, що Німеччина і США врегулювали конфлікт навколо будівництва "Північного потоку-2", який тривав кілька років. Країни уклали угоду, згідно з якою Німеччина зобов’язалася вживати заходів у разі спроб Кремля використовувати енергоносії як зброю проти України або агресії РФ щодо України, заявила вона в комітеті із закордонних справ Сенату.

Відповідні заходи будуть спрямовані на обмеження експорту російських енергоносіїв до Європи. Крім того, США і Німеччина зобов’язуються використовувати важелі для продовження договору про транзит російського газу через Україну, що спливає в 2024 році, на 10 років, вказала далі Нуланд. Обидві країни будуть також прагнути скоротити економічну залежність України від транзиту і поставок російського газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.