Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Це геополітичний проект”, - номінантка на посаду голови місії США в НАТО про “Північний потік-2”

Газоват 2644 перегляди

Опубліковано - 17.09.2021 00:00 | Всі новини | Версія для друку

“Це геополітичний проект”, - номінантка на посаду голови місії США в НАТО про “Північний потік-2”
“Це геополітичний проект”, - номінантка на посаду голови місії США в НАТО про “Північний потік-2”
Номінантка на посаду представника США в НАТО Джульєнн Сміт заявила, що вважає “Північний потік-2” геополітичним проектом, який підриває безпеку Європи та України.

Про це вона сказала протягом слухань у Комітеті із міжнародних відносин Сенату США, які стосувались затвердження її на посаді.

Питання про російський газопровід поставив сенатор-республіканець Тед Круз.

“Як ви знаєте, я глибоко стурбований газопроводом "Північний потік-2", - сказав сенатор. - Я думаю, що президент Байден допустив величезну і справді геополітичну помилку поколінь і фактично дав цей трубопровід Володимиру Путіну. На ваш погляд, якою буде шкода національній безпеці та економіці - для Європи і США, якщо і коли цей трубопровід почне працювати?”

Джульєнн Сміт відповіла, що погоджується з президентом Байденом і сенатором Крузом, що трубопровід - це погана угода.

“Це геополітичний проект, як ви самі неодноразово відзначали. Це проект, який підриває безпеку наших друзів у Європі, зокрема в Україні. Я не відчуваю, що ця угода, і зокрема цей трубопровід, стане тим, що принесе додаткову безпеку Європі - якраз навпаки. У разі свого завердження на посаді, я сподіваюсь працювати з нашими союзниками і нашими партнерами щодо наслідків цього газопроводу, коли я потраплю до Брюсселя”, - відзначила номінантка.

Раніше Тед Круз разом із ще одним сенатором-республіканцем Петом Тумі заявили, що блокуватимуть затвердження ключових посадовців Державного департаменту та міністерства фінансів США, якщо Білий дім не введе санкції проти Nord Stream 2 AG - компанії- оператора трубопроводу.

Своєю чергою, Державний секретар Ентоні Блінкен закликав припинити блокування затвердження номінантів і висловив сподівання, що це питання вдасться вирішити “дуже швидко”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.