Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін

Економіка 13904 перегляди

Опубліковано - 9.06.2006 08:57 | Всі новини | Версія для друку

З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін
З 1 липня дорожчає газ, гаряча вода і опалення – майже удвічі, і це не останнє підвищення цін
З 1 липня квитанція за комунальні платежі стане важчою для сімейного бюджету – для населення дорожчає газ: майже удвічі - на 80%. Таке рішення ухвалила 8 червня Національна комісія регулювання електроенергетики. Відповідно зросте в ціні гаряча вода і опалення.

Це перший перегляд цін за останні сім років. Мета такої масштабної операції – порятунок державної компанії “Нафтогаз України”, яка скаржиться, що не може продавати населенню газ по збитковій ціні. Щоправда якими є фінансові проблеми "Нафтогазу" – так і залишилося за лаштунками.

Доленосне рішення про здорожчання комунальних платежів у НКРЕ обговорювали як по писаному, без суперечок. При цьому ретельно уберігали вуха непосвяченої публіки від головної інформації про фінансовий стан “Нафтогазу”.

Ярослав Диковицький, в.о. директора з фінансів "Нафтогазу України":
"НАК "Нафтогаз України" просить НКРЕ пройти черговий етап встановлення економічно обґрунтованої ціни та встановити ці ціни як визначено постановою № 605".

Присутнім повідомили, що додаткові гроші “Нафтогазу” потрібні для видобутку вуглеводнів, якими він забезпечує населення, а також для оплати імпортного палива для бюджетників та теплокомуненерго. Під час розгляду в присутнього народного депутата Олексія Кучеренка виникло риторичне питання.

Олексій Кучеренко, народний депутат України:
"Скажіть, будь ласка, який механізм і важелі має сьогодні суспільство, депутатський корпус, організація прав споживачів для того, щоб вас перевірити, що у вас відбувається в НАК "Нафтогазу?".

Ярослав Диковицький, в.о. директора з фінансів "Нафтогазу України":
"І структура ціни, і структура собівартості надавались профспілкам і вони теж розглядали, і там не було сказано про те, що там щось завищено".

Присутні поспівчували та понарікали на недосконалість законів і відклали проблему прозорості "Нафтогазу" на майбутнє. Натомість уже за півтора місяця українці отримають суттєво збільшені платіжки за комунальні послуги.

Сергій Волос, начальник управління Національної комісії з регулювання електроенергетики України:
"Пропоную затвердити граничний рівень оптової ціни на газ, який постачають підприємства для населення, на рівні 414 грн. Зазначене дозволить підвищити рівень відшкодування витрат населенням реальної вартості газу з 60% до 97%".

Тож відтепер кубометр газу в оселях з лічильниками коштуватиме не 22 копійки, а майже 41, у помешканнях без лічильників - 44 копійки. А ще майже на 80% здорожчають опалення та гаряча вода.

Олександра Бетлій, науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій:
"Через те, що піднімуться тарифи, ми можемо очікувати, що якісь інші статті видатків будуть зменшуватись і скорочуватись в структурі, і це перш за все будуть статті добробуту – побутова техніка, меблі".

Уряд розраховує, що здорожчання газу змусить ще 600 тисяч сімей подати заявки на субсидії. Нібито для цього є гроші у стабілізаційному фонді Кабміну. А з 1 вересня громадянам слід чекати на чергове здорожчання на чверть електроенергії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.