Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як і очікувалося, головною темою перговорів між Януковичем і Путіним була українська ГТС

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9260 переглядів

Опубліковано - 22.06.2007 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Як і очікувалося, головною темою перговорів між Януковичем і Путіним була українська ГТС
Як і очікувалося, головною темою перговорів між Януковичем і Путіним була українська ГТС
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Володимир Путін під час зустрічі 21 червня обговорили перспективи розвитку європейською і середньоазіатською газотранспортних систем.

Про це повідомив Янукович сьогодні на прес-конференції в Москві після завершення засідання Комітету з питань економічного співробітництва міждержавної українсько-російської комісії.

За його словами, розгляд цього питання буде продовжено на засіданні міждержавної комісії «Ющенко-Путін», яке пройде в серпні.

Як сказав Янукович, сторони домовилися, що це питання має обговорюватися, враховуючи те, що Україна і Росія є стратегічними партнерами в питанні транзиту газу, і 90% російського газу транзитом проходить через територію України.

Прем`єр відзначив, що газотранспортні системи Середньої Азії і Європи потребують модернізації, розширення можливостей і збільшення надійності транспортування.

«Ми маємо проводити цю роботу з урахуванням технічних можливостей і економічних інтересів», - зазначив Янукович.

Як повідомлялося раніше, Президент Путін нещодавно сказав, що російська сторона перегляне у цьому році ціни на газ, який постачається в Україну із урахуванням так званих збитків, які нібито понесла російська сторона за минулі роки, коли постачала пальне за низькими, на думку Путіна, цінами.

Наразі Газпром постачає газ в Україну за ціною $230 за тисячу кубометрів.

Під час першого прем'єрства Януковича була підписана міжурядова угода про утворення газотранспортного консорціуму із управління ГТС України у вигляді ТОВ із статутним фондом $500 тис. Пізніше статутний фонд збільшено до $1 млн. За оцінками фахівців вартість ГТС України перевищує $100 млрд. За тією ж угодою посередником між “Нафтогазом України” та ВАТ “Газпром” було визначено фірму із більш ніж сумнівною репутацією РосУкрЕнерго, в якій “українська сторона” презентована низкою фізичних осіб. За тими ж домовленостями ця фірма була призначена оператором по постачанню в Україну газу із Середньої Азії за міждержавними контрактами.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.