Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вільні від БЮТ демократи придумали, як продовжити існування під куполом парламенту. Бо більше туди не потраплять

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9297 переглядів

Опубліковано - 27.06.2007 09:43 | Всі новини | Версія для друку

Вільні від БЮТ демократи придумали, як продовжити існування під куполом парламенту. Бо більше туди не потраплять
Вільні від БЮТ демократи придумали, як продовжити існування під куполом парламенту. Бо більше туди не потраплять
Переобрання Верховної Ради матиме сенс тільки після усунення всіх юридичних причин, які призвели до нинішнього політичного конфлікту.

На цьому наголошує Партія вільних демократів у своїй заяві, розповсюдженій серед ЗМІ.

Як зазначає прес-служба партії, насамперед, це стосується внесення необхідних змін до Конституції та виборчого законодавства.

Крім того, на думку партійців, “перед парламентськими виборами потрібно перезавантажити всю політичну, владну та судову системи”. При цьому вільні демократи звертають увагу на проблеми, які точаться навколо Конституційного суду України, ЦВК тощо.

«Тому якщо комусь і кортить терміново переобрати Раду, то перед цим необхідно зняти всі фактори, призводять до кризи. І нарешті: якщо ми говоримо про кризу влади, то доцільно було б провести перевибори до всіх інститутів влади – починаючи від Президента та закінчуючи місцевими радами», - наголошується у заяві партії.

Також у документі вільні демократи аналізують майбутній політичний розклад, зокрема, зазначаючи: «Для команди Віктора Ющенка нині конче важливо, щоб ні Тимошенко, ні Янукович не зайняли після виборів прем'єрський пост. За задумом стратегів з Банкової, після виборів Тимошенко має залишитись лідером ліво-маргінальної опозиції, а Янукович перетворитися на рядового партійного функціонера».

В цьому контексті вільні демократи висловлюють переконання у наявності “подвійної гри” двох “ключових політичних гравців” - Президента України Віктора Ющенка та одного з керівників Партії регіонів Рината Ахметова. З цього приводу Партія вільних демократів у своїй заяві прогнозує “перебирання” у майбутньому Ахметовим "контрольного пакету акцій у Партії регіонів”, створення у новообраному парламенті більшості між «Нашою Україною» і ПР та переобрання Ющенка Президентом України у 2009 році.

Від “Аратти”: усе нібито інтригуюче у заяві вільних демократів. Навіть проглядається претензія на якусь кулуарно-пліткову аналітику.

Проте, “фішка” так званих політтехнологів полягає не в тому, аби посіяти насіння підозри між Ющенко та Тимошенко, а заразом - між Ахметовим та Януковичем. Такі плітки вже обросли “бородою” і циркулюють навколовладними коридорами роками. “Фішка” - у конституційних забавках. Як відомо, процедура внесення змін у Конституцію досить тривала - не менше 2-х сесій паламенту, тобто - календарний рік. Отже, якщо її розпочати - то ні про які дострокові вибори вже не може бути мови.

Та існує одне “але”, яке робить “креатив” широкого вжитку від вільних демократів звичайним потрясінням повітря - парламент, в якому вони мають мандати, вже не правочинний. Тобто - не може ухвалювати будь-яких нормативних рішень. І зворотнього шляху, після складання мандатів опозицією, просто не існує. Недосконала, на думку вільних демократів, Конституція України передбачає тільки один шлях - дострокові вибори. А на них, “перезавантажувачі” навряд чи наберуть більше 0,1% народної довіри.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.