Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Туреччина чи Крим? Кримські курорти стали ще дорожчими

Туризм Регіон: Автономна республіка Крим 13970 переглядів

Опубліковано - 13.06.2006 20:42 | Всі новини | Версія для друку

Відпочинок в Криму стане ще дорожчим
Відпочинок в Криму стане ще дорожчим
Курортні ціни на півострові зростуть цього року на чверть, повідомляє Міністерство курортів і туризму АРК. Причин для подорожчання декілька.

По-перше, як стверджують експерти, на підвищення цін вплинуло зростання тарифів на енергоносії, паливо і продукти харчування.

Дорожнеча відпочинку тісно пов’язана також з цінами на квитки за проїзд в залізничному транспорті. Нагадаємо, від учора пасажирські перевезення зросли на 48 %. Квитки за проїзд в середньому подорожчали на 15-30 грн. (залежно від відстані). Останній чинник, вважають експерти, найбільше вдарить по кишені туристам із заробітком нижче середнього. Істотних втрат зазнають і туристичні фірми.

Разом з тим учасники кримського ринку туристичних послуг нарікають на політичну нестабільність на півострові. Події у Феодосії відлякують потенційних туристів. Так, низка російських туроператорів відпочинок на півострові вважають небезпечним. Випадки відмови від путівок до Криму, особливо дитячих, в Росії почастішали.

"Телеграми туроператорів, що з’ясовують ситуацію, що там у вас відбувається, телеграми в санаторії. Ті туроператори, які роками працювали із здравницями, особливо східними, починають сумніватися",- говорить міністр курортів і туризму АРК Володимир Савельєв.

Попри те останні підрахунки свідчать - кількість відпочиваючих в Криму залишиться на торішньому рівні. Щоб підтримувати ситуацію на цьому ж рівні і заохотити ще більше туристів в Криму на час курортного сезону готові спростити процес перевірки документів. Як повідомлялося раніше, цей експеримент почнеться з 15 червня ц.р. Державна митна служба в документах українців, що виїжджають на відпочинок, перевірятиме тільки прізвища. Відмінять на час сезону подвійний контроль потягів, які прибувають до Криму з Росії і Білорусії. Щоправда, це торкнеться тільки потягів з дітьми.

Також в Міністерстві курортів і туризму республіки збираються збільшити період відпочинку в Криму. В першу чергу за рахунок розвитку спортивного туризму, лікування, гірськолижного спорту і дайвінгу. На підтримку варто розраховувати і тим, хто надає послуги зеленого і сільського туризму. Для цих цілей бюджет Криму передбачив в цьому році 200 тис. грн.

Тим часом, за словами виконавчого директора Кримської асоціації туристичних агентств (КАТА) Ірини Чухлової, російські туристи цього року надали перевагу відпочинку в Болгарії і Туреччині перед чорноморськими курортами, що вплинуло на зниження туристичного потоку в травні на 50%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.