Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Український хокей Добкіна не цікавить, а регіонал Кернес-Гепа не по тих справах проходить

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9900 переглядів

Опубліковано - 11.07.2007 14:37 | Всі новини | Версія для друку

Український хокей Добкіна не цікавить, а регіонал Кернес-Гепа не по тих справах проходить
Український хокей Добкіна не цікавить, а регіонал Кернес-Гепа не по тих справах проходить
Батьки вихованців харківського хокейного клубу-школи “Дружба-78” змушені звернутися до Посольства США в Україні з проханням надати притулку своїм дітям у цій країні.

Про це йдеться у відкритому листі батьків до української громадськості, вітчизняних та іноземних ЗМІ.

Звернутися з таким листом, пишуть батьки, їх змусила кризова ситуація, що склалася навколо «Дружби-78» протягом останніх років. Батьки перераховують численні, як вони вважають, порушення з боку керівництва школи, зокрема, самовільне будівництво нецільових приміщень, необгрунтовані використання бюджетних коштів, гоніння і незаконне звільнення з роботи керівника і головного тренера «Дружби-78» Івана Правилова та кількох наставників, порушення проти них кримінальної справи.

Автори листа наголошують, що їхні звернення до органів влади, зокрема, до міського голови Харкова Михайла Добкіна, щодо «всіх перерахованих фактів» були проігноровані.

«Відсутність адекватної реакції з боку міських чиновників та правовий «беспредєл», - йдеться в листі, - змушує нас звернутися у Посольство Сполучених Штатів Америки з проханням про надання притулку нашим дітям, які на даний час перебувають у США (м. Філадельфія) на міжнародному хокейному турнірі «One Hockey».

За словами батьків, «на даний час наші діти стоять перед вибором – стати добропорядними, що поважають державу, громадянами і патріотами своєї країни, чи перетворитися в людей «кримінальної системи» Сергія Брижі(директор ДЮСШОР) та Геннадія Кернеса(секретар Харківської міськради), які втілюють владу в нашому місті, а значить повернутися в країну, де особисті інтереси чиновників вище тих, чиї інтереси вони покликані захищати».

На прохання прокоментувати листа, директор школи Брижа сказав, що вважає цю ситуацію надуманою. За його словами, діти мають у школі всі умови для навчання, тренувань та участі у змаганнях. І те, що тренери «Дружби-78» «звільнені за порушення дисципліни та перебувають під слідством за фактами хуліганства, перебували на підписці про невиїзд, - сказав директор, - просто використовується в їхніх корисливих цілях».

«Це спосіб улаштувати своїх дітей, спосіб вирішити проблеми звільнених тренерів, а самих дітей використовують як заручників», - вважає Брижа.

Довідка. Хокейний клуб-школа «Дружба-78» під керівництвом Правилова є неодноразовим чемпіоном України і переможцем багатьох міжнародних турнірів.

Деякі вихованці «Дружби-78», зокрема, Дайнюс Зубус, виступають за різні клуби НХЛ у США і Канаді. Кілька років тому у хокейному середовищі вибухнув конфлікт у зв’язку із забороною колишньому капітану «Дружби-78» Єлизаветі Рябкіній та нападнику команди Вікторії Міколаєнко брати участь у чоловічих чемпіонатах України.

Восени 2005 р. близько 20 юних вихованців «Дружби-78», у тому числі Рябкіна та Міколаєнко, виїхали з України для продовження навчання у приватних коледжах США.

Від “Аратти”: хокей - не бджоли, а відтак, навряд чи цим переймається Ґлава держави чи політики наближеної до нього партії.

Ще далі від цього виду спорту(на відзнаку від бейсболу, тобто бейсбольних біт) регіонали Віктора Януковича. Воно й зрозумло: яка від хокея користь, навіть ключку у багажник “мерса” не втовчеш.

А між тим, саме хокей, як і футбол, міг би стати гідною візитівкою України у світі. Бо віноститься до найпопулярніших видовищних видів спорту, у так званому, цивілізованому світі. І те, що в країні просто не існує ні пристойного внутрішнього чемпіонату, ні жодної уваги держави взагалі до цього спорту - просто ганьба! Ганьба, яка віддзеркалює справжню міру українськості наших політиканів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.