Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представник Ющенка просить Москву більше не грати в барина

Політика 19818 переглядів

Опубліковано - 23.03.2006 18:38 | Всі новини | Версія для друку

Представник президента у парламенті Юрій Ключковський пропонує Росії надати українській мові статус регіональної у Москві.

Так він прокоментував заяви міністерства закордонних справ РФ, де сказано, що "Росія розраховує, що всі регіони України, як і Харків, визнають російську регіональною мовою".

"У Москві проживає більше мільйона українців. За тими ж підставами варто оголосити українську мову регіональною в Москві", - передає слова Ключковського прес-служба блоку "Наша Україна".

"Але ж ми не втручаємось у внутрішні справи Росії. З барським ставленням до України з боку різних чиновничих органів Росії пора закінчувати", - заявив представник президента.

"Росія має навчитися, що Україна незалежна суверенна держава. Якщо вона не вміє шанувати Україну, то Україна не буде шанувати Росію", - додав він.

"Ми самі розберемося, де потрібна російська мова, де потрібна кримсько-татарська, де потрібна польська, болгарська, єврейська та інші мови. Але це ми зробимо самі, без допомоги чиновників з Москви", - підкреслив Ключковський.

У той же час прем'єр-міністр Юрій Єхануров зазначив, що "різні заяви суміжних держав – це їхня внутрішня справа", повідомляє УНІАН.

При цьому він додав, що його, наприклад, цілком влаштовує, що жителі Кубані розмовляють українською мовою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.