Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені відкрили на березі Амазонки бразильський Стоунхендж

Відкриття 11913 переглядів

Опубліковано - 3.07.2006 15:36 | Всі новини | Версія для друку

Вчені відкрили на березі Амазонки бразильський Стоунхендж
Вчені відкрили на березі Амазонки бразильський Стоунхендж
Група гранітних блоків, виявлена на вершині одного їхній пагорбів на Амазонці, може бути залишками стародавньої астрономічної обсерваторії.

За словами вчених, це відкриття в Бразилії показує, що давні мешканці тропічних лісів були набагато більш освіченими, ніж вважалося раніше.

Усього на березі Амазонки виявили 127 гранітних блоків, деякі з яких досягають трьох метрів у висоту. Вони розташовані по периметру пагорба на однаковій відстані один від одного, формуючи в такий спосіб щось схоже на корону діаметром близько 30 метрів. У найкоротший день року - 21 грудня - тінь одного з блоків зникає, коли сонце перебуває прямо над ним.

"Саме збіг розташування блоків із зимовим сонцестоянням змушує нас вважати, що колись це місце було астрономічною обсерваторією", - говорить один з керівників пошуків Маріанна Петрі Кабрал.

Антропологи вже давно знають, що місцеве населення спостерігало за зірками та сонцем. Однак, відкриття фізичної структури свідчить про те, що цивілізація індіанців у лісах Амазонки були набагато більш развинутою, ніж передбачалося раніше.

Маріана Кабрал вивчає це місце з 2005 року та вважає, що колись його населяли предки індіанців Палікур. Хоча поки що фахівці не провели датування стародавньої обсерваторії за вуглецем, вона думає, що гранітні блоки належать до часів до відкриття Америки Колумбом, а, можливо, і були створені близько двох тис. років тому.

Нагадаємо, що в минулому місяці вчені оголосили про відкриття на північ від столиці Перу Ліми найстарішої астрономічної обсерваторії в західній півкулі - гігантські висічені з каменю валуни, вибудувані в лінію за сходом та заходом сонця 21 грудня, вік яких становить близько 4,2 тис. років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.