Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко запропонувала ЄС разом будувати газопровід в обхід Росії

Економіка 5955 переглядів

Опубліковано - 30.01.2008 03:59 | Всі новини | Версія для друку

28 січня, виступаючи в Брюсселі на засіданні Комітету з питань іноземних справ Європарламенту, Тимошенко запропонувала Євросоюзу збудувати новий газопровід White Stream (Білий потік).
28 січня, виступаючи в Брюсселі на засіданні Комітету з питань іноземних справ Європарламенту, Тимошенко запропонувала Євросоюзу збудувати новий газопровід White Stream (Білий потік).
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко запропонувала Європейському Союзові бути партнером у реалізації проекту Білий потік з постачань газу в Європу.

Тимошенко зазначила, що “сьогодні існує проект, який підтримується ЄС - Набукко. Але ми хотіли б запропонувати розглянути проект Білий потік, що проходить через територію України і також виконує функцію диверсифікованості постачання газу в Європу. Цей проект може бути більш економічно ефективним, і ми хотіли б, щоб Україна і ЄС були партнерами в його реалізації”, - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що раніше була створена донорська група, яка допоможе акумулювати кошти, необхідні для модернізації та реформування системи постачань російського газу в Європу через територію України.

Прем'єр повідомила, що конференція донорів пройде найближчим часом і "дасть можливість Україні одержати значну технічну і фінансову підтримку».

Тимошенко підкреслила, що Україна і Євросоюз мають спільний інтерес зі створення могутніх систем диверсифікованості постачань енергоресурсів.

Також вона зазначила, що Україна і ЄС можуть мати спільні проекти і з постачань ядерного палива.

28 січня, виступаючи в Брюсселі на засіданні Комітету з питань іноземних справ Європарламенту, Тимошенко запропонувала Євросоюзу збудувати новий газопровід White Stream (Білий потік).

Ідея Білого потоку (White Stream) полягає в будівництві газопроводу з Туркменістану через Азербайджан у грузинський порт Супса, і потім по дну Чорного моря через Крим у напрямку Європейського Союзу.

Уперше Тимошенко висунула ідею створення газопроводу White Stream ще в 2005 році.

Після зустрічі з Тимошенко комісар з питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявила про намір 14 лютого відвідати Київ у рамках міжнародної конференції на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС і країн Чорноморського регіону Black sea energy.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.