Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Я - не я, і хата - не моя” - загадкова свистопляска Росії коло газової труби

Газоват 8270 переглядів

Опубліковано - 10.02.2008 21:11 | Всі новини | Версія для друку

“Я - не я, і хата - не моя” - загадкова свистопляска Росії коло газової труби
“Я - не я, і хата - не моя” - загадкова свистопляска Росії коло газової труби
Росія офіційно підтвердила, що газ в Україну не постачає, але гроші, між тим, за непоставлений газ, вимагає.

За словами Іванова, першого віце-прем'єра РФ "зараз загрози відключення поставок газу в Україну немає". "Росія свій газ Україні взагалі не продає і ніяких контрактів з цього приводу немає. Україна одержує середньоазійський газ, а Росія одержує гроші з України тільки за транзит", - сказав він у Мюжені в інтерв'ю журналістам.

Разом з тим, перший віце-прем'єр зазначив, що середньоазійські країни скоротили поставки газу в Україну приблизно на 25 відсотків від необхідного об'єму.

Тим не менше, у разі перекриття за борги поставок російського газу Україні європейські споживачі не постраждають, заявив перший віце-прем'єр Російської Федерації Іванов.

В той же час, він висловив упевненість, що це питання "буде вирішено, і українська сторона заплатить свій борг".

Як повідомлялося раніше, перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов підтвердив, що у НАК «Нафтогаз України» дійсно є борги, які залишилися від діяльності попереднього уряду, проте «Нафтогаз України» готовий забезпечити повні розрахунки по боргах за умови підписання прямого контракту і відповідних документів з російським «Газпромом».

Турчинов також повідомив, що сьогодні до Москви для врегулювання ситуації навколо цього питання вирушило керівництво НАК «Нафтогаз України».

"Газпром" заявив, що може з 12 лютого припинити постачання російського газу в Україну. Згідно заяви компанії, за станом на 7 лютого в Україні "осіли" 1,5 млрд. куб. м російського газу і виникла заборгованість у розмірі 500 млн. дол.

Враховуючи, що постачання російського газу в Україну не передбачено балансом "Газпрому" на 2008 рік, для того, щоб воно могло бути продовжене, "Газпром" вимагає від української сторони терміново створити для цього юридичні підстави - підписати контракти і акти та невідкладно забезпечити повне погашення накопиченої заборгованості. Якщо цього зроблено не буде, "Газпром" обіцяє припинити постачання російського газу в Україну.

«Газпром» проінформував Європейську комісію про ситуацію з постачанням газу в Україну, через яку російський газ транзитом поставляється до країн Європи.

Від “Аратти”: ми навіть гадки не маємо не вірити у слова першого віце-прем'єра РФ Сергія Іванова в те, що саме Росія не постачає свого газу в Україну. В усякому разі ми впевнені, що російскому урядовцю це відомо краще, ніж нам.

Однак виникає питання: про які ж такі борги мовиться у офіційних заявах газпромівських діячів? Бо, навіть нам зрозуміло, якщо газу немає - немає й боргів. Проте, як виявилося вони є. Але не в України, із якої вимагають їхньої сплати, а у громадянина із українським паспортом на призвище Фірташ. І другого такого ж подєльніка на призвище Фурсін.

Як бачимо - усе стає на свої місця. Залишилося тільки з'ясувати: а чи уповноважували країни експортери Газпром на вибиання боргів, тобто, на рекет? Чи це банальна підстава шахраїв із українськими паспортами?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.