Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Виборче соло на трубі. Газовій

Газоват 7096 переглядів

Опубліковано - 1.03.2008 17:53 | Всі новини | Версія для друку

Виборче соло на трубі. Газовій
Виборче соло на трубі. Газовій
Переговори “Газпрому” з українською стороною не дали результату, поставки газу можуть бути скорочені на 25% із 3 березня.

Про це заявив заявив журналістам офіційний представник російського газового холдингу Сергій Купріянов.

«Переговори з українською стороною, що проходили у четвер і п`ятницю, не дали результату. Досі не врегульована повною мірою заборгованість за газ, спожитий у 2007 році», - сказав він.

Крім того, за словами Купріянова, триває неоформлене споживання газу в поточному році - на даний момент в Україні "осіло" близько 1,9 млрд. куб. м російського газу на суму близько 600 млн. дол. При цьому не підписано угоди, що визначають схему подальшої співпраці в газовій сфері, зазначив він.

«Враховуючи, що ситуація не зрушила з мертвої точки, «Газпром» для забезпечення своїх економічних інтересів 3 березня поточного року з 10.00 скоротить поставки для споживачів України на 25%», - додав Купріянов.

У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов не бачить підстав для скорочення постачання газу до України.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу журналістам у Мінську, де перебуває з робочим візитом.

«Я не розумію, чому Росія повинна на 25 або на скільки там відсотків обмежувати постачання газу до України. По-перше, питання, що були за розрахунками (за газ) за минулий рік, їх повністю виконано. Про це ми поінформували не тільки громадськість, а й «Газпром», - заявив Турчинов.

Він повідомив, що не тільки переведено гроші, а й копії документів, які підтверджують це, передано «Газпрому».

“Питання надходження грошей від посередників безпосередньо «Газпрому» - справа «Газпрому», - сказав перший віце-прем'єр.

«Те, що посередники саботують неподання документів – це їх відповідальність, зрозуміло, що вони хочуть залишитися на ринку і залишити напівтіньові, напівкримінальні схеми. Проте дії уряду в цьому питанні послідовні і компромісу не буде», - наголосив Турчинов.

Турчинов відзначив, що Україна одержує газ згідно з домовленостями, досягнутими раніше, а також за раніше визначеними цінами.

«Що стосується розрахунків за минулий рік – було досягнуто чіткої домовленості між президентами. Ця домовленість була підтверджена під час візиту прем`єр-міністра України до Москви – розрахунок іде за цінами минулого року. Тому будь-які ігри навколо ціни не сприймаються українською стороною», - наголосив Турчинов.

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи відстежує українська сторона проходження грошей, перерахованих НАК «Нафтогаз України» для «УкрГаз-Енерго» до «Газпрому», Турчинов сказав, що відповідальність за отримання цих коштів брав на себе «Газпром».

«Більше-того, такі люди, як Бойко, Воронін, Фірташ(Юрій Бойко – екс-міністр палива і енергетики, Ігор Воронін – голова правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго", Дмитро Фірташ – співвласник «РосУкрЕнерго»), вони постійно перебувають у кабінетах «Газпрому», і думаю, що питання витягування грошей з посередників не є дуже складним для «Газпрому», оскільки ці посередники повністю від них залежать», - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що уряд фінансово підтримав НАК «Нафтогаз України» - було зроблено авансові платежі. Причому, наголосив Турчинов, при цьому не була порушена жодна стаття Держбюджету.

26 лютого офіційний представник ВАТ “Газпром” Сергій Купріянов заявив, що холдинг 3 березня з 10.00 мск скоротить постачання газу для споживачів України на 25% у разі неврегулювання проблем, що нагромадились.

27 лютого «Нафтогаз України» завив, що до 27 лютого компанія завершила погашення заборгованості перед ЗАТ «УкрГаз-Енерго» за спожитий впродовж 2006-2007 рр. природний газ.
Загальна сума грошових коштів, перерахованих ЗАТ «УкрГаз-Енерго» в рахунок погашення заборгованості, становить 3,87 млрд. грн. Зокрема, 0,52 млрд. грн. було сплачено 14 лютого 2008 року, 0,9 млрд. грн. – 19 лютого, 2,44 млрд. грн. – 26-27 лютого.

До 27 лютого між НАК «Нафтогаз України» і ЗАО «УкрГаз-Енерго» існують взаємні зобов'язання на суму 1,37 млрд. грн.

Раніше «Газпром» заявляв, що заборгованість України за поставлений з 1 січня 2008 року газ наближається до 500 млн. дол., а загальний прострочений борг за газ досяг 1,5 млрд. дол.

28 лютого глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що проблема з українською заборгованістю за російський газ, що поставляється, досі не розв`язана.

Після чого НАК «Нафтогаз України» заявила про відсутність будь-яких підтверджених боргів за спожитий природний газ перед ВАТ «Газпром».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.