Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАК “Нфтогаз” і “Газпром” вирішили, що фірташі зайві

Газоват 6566 переглядів

Опубліковано - 13.03.2008 12:50 | Всі новини | Версія для друку

НАК “Нфтогаз” і “Газпром” вирішили, що фірташі зайві
НАК “Нфтогаз” і “Газпром” вирішили, що фірташі зайві
Сьогодні керівництво “Газпрому” офіційно підтвердило, що, починаючи із березня цього року відмовляється від послуг фірташів і продаватиме газ безпосередньо “Нафтогазу”. Ніякого підвищення цін - цього року не буде.

Голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер і голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина підписали в Москві Угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

Про це повідомило управління інформації ВАТ «Газпром».

Відповідно до Угоди, з березня по грудень 2008 року в Україну буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження в обсязі не менш як 49,8 млрд. кубометрів за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів. Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК «Нафтогаз України».

При цьому, постачання середньоазіатського газу в січні-лютому в обсязі 5,2 млрд. кубометрів буде повністю оформлено і сплачено за контрактами «РосУкрЕнерго» і «УкрГаз-Енерго».

Додатково до обсягів центрально- і середньоазіатського газу НАК «Нафтогаз України» оформить з «РосУкрЕнерго» контракт на купівлю-продаж російського газу, поставленого в Україну в січні-лютому 2008 року, за базовою ціною 315 дол. за тисячу кубометрів, розрахунки за який можуть бути здійснені шляхом повернення відповідних обсягів газу.

Також у повідомленні зазначається, що переговори щодо умов постачання газу в Україну в 2009 році і подальших років продовжаться з урахуванням кон`юнктури закупівельних цін центрально- і середньоазіатського газу.

Вчора прем‘єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що „сьогодні на переговорах у Москві між керівництвом НАК „Нафтогаз України” та ВАТ „Газпром” підписано спільне узгоджене рішення щодо усунення з газового ринку України компанії „УкрГаз Енерго”.

Окрім того, за словами Юлії Тимошенко, сторони дійшли згоди про те, що задля співпраці немає жодної необхідності у створенні нових посередницьких структур – так званих СП-1 і СП-2. НАК „Нафтогаз України” буде самостійно розмитнювати та реалізовувати центрально-середньоазійський газ на території України.

„Ще одне рішення, яке було прийнято сторонами сьогодні: впродовж 2008 року ціна на газ для України не перевищуватиме 179,5 доларів за тисячу кубічних метрів. В даний момент переговори між НАК „Нафтогаз України” та ВАТ „Газпром” тривають”, - заявила прем‘єр-міністр.

Однак, вчора газпромівська сторона, підтвержуючи факт підписання Угоди, заявила, що має додатково вивчити її матеріали, перенесши офіційне оприлюднення на сьогодні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.